Hlavní obsah

Zrychlili jsme hru a dáváme góly, je spokojený plzeňský kouč Pivarník

Plzeň vyhrála v předehrávce 3. kola nejvyšší fotbalové soutěže v Příbrami naprosto jednoznačně 3:0. Na kritiku, že hraje pomalu, odpověděla oproti duelu s Bohemians zvýšením rychlosti minimálně o jeden stupeň, a bylo to znát, což ocenil i kouč Roman Pivarník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník během utkání v Příbrami.

Článek

„V týdnu jsme měli trochu času zapracovat na věcech, které jsme potřebovali zlepšit. Po utkání s Bohemians jsme si k tomu také něco v kabině řekli. Důležité bylo, že jsme přežili hned v úvodu šanci Příbrami po chybě Matějů," uvedl po utkání kouč Viktorie Roman Pivarník s tím, že pak Plzeň už hrála svoji hru.

"Přenášeli jsme její těžiště, zvýšili rychlost a nabíhali do křídelních prostor. Bakoš s Ďurišem se dokázali prosadit v šestnáctce, dobře z druhé vlny pak zakončil třetím gólem Kovařík. Dáváme i góly. Nebezpeční jsme byli také ze standardních situací. Škoda, že jsme nemohli v této hře pokračovat, protože Kopic se dopustil na půlící čáře zbytečného faulu svojí nedisciplinovaností a uviděl červenou kartu. K ideálu má náš herní projev ale pořád daleko," řekl Pivarník.

Víc chce Plzeň zapracovat na svém herním projevu v reprezentační pauze na přelomu srpna a září. Ve středu ji čeká úvodní utkání 4. předkola Ligy mistrů s Razgradem v Sofii. „I z tohoto pohledu je vítězství v Příbrami cenné, ale musíme si uvědomit, že nás čeká soupeř na jiné kvalitativní úrovni. Všichni ale chceme do základní skupiny postoupit. Ti, kteří už to zažili, cítí, že za nějaký rok skončí a tohle může být třeba poslední šance si ji ještě zahrát. Ti, co ji ještě nehráli, po ní touží. Já jsem ji jako hráč okusil v roce 1996 v Rapidu Vídeň a rád bych ji okusil i jako trenér, Musíme ale zvládnout oba zápasy," zdůraznil Pivarník.

Majtán zklamal, Mahmutovič nemohl hrát

Smutný z vysoké porážky byl příbramský kouč Martin Pulpit. „Hlavně Majtán mě zklamal, znovu zahodil tisíci procentní šanci v úvodu zápasu, podobně jako před týdnem s Boleslaví. Tohle prostě musí dávat. Mahmutovič nemohl nastoupit kvůli dohodě klubů, protože u nás hostuje z Plzně. Navíc přišel ve stavu, kdy není schopen odehrát celých devadesát minut a musí se dotrénovat, pak pro nás bude platný," konstatoval Pulpit.

Spokojený byl jen s některými hráči, jmenoval například mladíky Chaluše nebo Treglera, ale také Trappa. „Hrál za nás poprvé a jeho výkon mě uspokojil," uvedl. K chybě gólmana Hrušky, po níž Plzeň dala gól z penalty, se nechtěl vyjadřovat... „Zhodnotí mi to trenér brankařů Rejman." Naopak se netajil tím, že mnohem víc čeká nejen od Majtána, ale i Pilíka, který býval režisérem příbramské hry.

Rozhodně se nechtěl vymlouvat na velké změny v kádru. „Odešlo dvanáct hráčů, ale v přípravě byl čas na to, abychom se dobře připravili. Když jsem si zanalyzoval jarní výkony mužstva, došel jsem k závěru, že ten velký řez v kádru musím udělat. Jinak by to totiž mohlo dopadnout hůř, než v minulé sezóně," konstatoval Pulpit.

Reklama

Související témata: