Hlavní obsah

Ščasný: Fatai se loučil až dojemně, Konatého nekomentuji

Zatímco na jaře v Ďolíčku body ztratili, tentokrát u Botiče nezaváhali. Fotbalisté pražské Sparty ve 3. ligovém kole konečně podali výkon, s nímž mohou být spokojení. Výhra 2:0 v derby na Bohemians se před pohárovým týdnem cení. „Náš výkon byl mnohem lepší než v minulých zápasech,“ poukazuje trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Článek
Fotogalerie

Proti utkání v Teplicích jste udělal v sestavě další změny. Osvědčily se.

Nevím, jestli to bylo jen změnami. Měli jsme hodně náběhů, hráli agresivně, zápas jsme odpracovali. Již v Teplicích se to zvedalo, cítil jsem, že jdeme pomalu nahoru. Pokud jde o nové hráče v základní sestavě, Juliše jsme postavili pro náběhy za obranu, což se dařilo a dal gól. Šural odehrál velmi dobrý zápas a chybělo mu jen zakončení. Také Holzer své první utkání v základu zvládl výborně.

Konaté v pátek nepřišel na trénink a chce odejít, přitom sezónu začal výborně. V týdnu jste uvolnili již Fataie - budete za ně požadovat posily?

Některá jednání probíhají, ale s těmito dvěma nesouvisí. Kennymu jsme chtěli vyjít vstříc. Rozešli jsme se korektně, děkoval nám za nádherný rok. Bylo to až dojemné, ale cítil se u nás nevytížený. Timyho řeší vedení, k němu se nebudu vyjadřovat. Chceme doplnit kádr tak jako tak.

Podruhé za sebou chytal Koubek. Už je vaší novou brankářskou jedničkou?

Tak bych ho úplně nejmenoval, ale pravdou je, že oba zápasy odchytal s nulou.

Oba zápasy navíc byly venkovní, což je před čtvrtečním úvodním zápasem play off Evropské ligy v Dánsku nadějné...

Je to hodně důležité, nebude to tam lehké. Přijímáme roli favorita, Sönderjyske už jsme v pár zápasech viděli. Je to nesmírně pracovité a agresivní mužstvo spoléhající na standardní situace. Musíme se kvalitně připravit a splnit cíl, což je postup do základní skupiny.

Reklama

Související témata: