Hlavní obsah

Jablonec poprvé na podzim ztratil body. Rozhodla neproměněná penalta, uznal trenér Frťala

Jablonec

Fotbalisté Jablonce ztratili v novém prvoligovém ročníku první body. Po dvou výhrách v řadě doma jen remizovali s houževnatým Slováckem 2:2. V duelu se oba týmy vystřídaly ve vedení. Severočeský celek měl nedlouho před koncem výhodu pokutového kopu, ale střelec vedoucího gólu Wágner přestřelil branku a svůj druhý zásah v zápase nepřidal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Zdeňko Frťala (vlevo) a Michal Travník.

Článek

„Fotbal je natolik krásný a nevyzpytatelný, že kdybychom za nerozhodného stavu proměnili penaltu, tak jsme nejspíš mohli slavit třetí vítězství po sobě. Ale sportovně uznávám, že bod pro oba je spravedlivý," konstatoval jablonecký trenér Zdenko Frťala.

Jablonečtí přitom rozehráli utkání s přehledem. „Na rozdíl od úvodního kola s Karvinou jsme se ujali vedení. Bohužel jsme na něj nenavázali druhým gólem ještě v prvním poločase. Pak by zápas dostal zřejmě jiný ráz. Naopak hosté se postupně zlepšili, kdežto my jsme se nedostali do hry, která by vycházela z kombinace po zemi. Na hrotu jsme měli jen Wágnera. Celkově nám chyběla lehkost, za stavu 1:2 to nevypadalo dobře. Kluci se ale nevzdali a aspoň vyrovnali," hodnotil jablonecký kouč.

Tomáš Wágner vzal nepovedený finiš Jablonce na sebe. „Moc mě mrzí zahozená penalta. Kdybych z ní dal gól, už bychom výhru asi nepustili. Měli bychom v tabulce devět bodů a byli jasně v čele. Takhle převažuje zklamání, na němž mám prostě svou vinu," postavil se čelem ke svému nezdaru.

Slovácko podruhé remizovalo

Slovácko vybojovalo druhou remízu v řadě. „Měli jsme jinou představu o vstupu do utkání. Podobně jako na Spartě jsme brzy inkasovali," posteskl si trenér Stanislav Levý. Jeho svěřenci přesto nepříznivý vývoj otočili, ale těsný náskok 2:1 neuhájili. „Dlouho to vypadalo, že bychom mohli směřovat ke třem bodům. Ale sedm minut před koncem jsme si nechali propadnout dlouhý míč a domácí vyrovnali. Jablonec naštěstí pro nás za stavu 2:2 neproměnil penaltu, takže nakonec musíme být spokojeni i s bodem," připomněl kouč zásadní momenty duelu.

Levý postrádal větší odvahu. „Očekával jsem, že soupeř bude aktivní jako předtím doma s Karvinou, které dal pět branek. Proto jsme měli být důslednější. Prohrávali jsme souboje, nedostávali jsme se do hry. Nakonec z toho byla přece jen dělba bodů," rekapituloval. „Snažíme se hrát ofenzivě, za šest podzimních vstřelených gólů ale máme jen dva body za remízy s Duklou a v Jablonci. Fotbal je o práci a na jednu stranu je pozitivní, že i bez kanonýra Doška dokážeme skórovat, ale současně nás stojí lepší výsledky chyby v defenzivě," dodal trenér Slovácka.

Reklama

Související témata: