Hlavní obsah

Dva body jsou málo, měl jasno po domácí premiéře kouč Brna Habanec

Brno

Utkání úvodního kola nejvyšší soutěže se Slavií nemohl jeho nový tým kvůli nepřízni počasí odehrát, a tak si trenér Svatopluk Habanec odbyl brněnskou premiéru na lavičce fotbalistů Zbrojovky až v duelu s Teplicemi. Z bezbrankové plichty byl evidentně v rozpacích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Svatopluk Habanec

Článek

„Moc jsem si přál vyhrát, ale bohužel se to nepovedlo. Po tak trochu seznamovací první půli jsme si vynutili tlak a vytvořili si i několik šancí, z nichž ovšem žádná nebyla úplně stoprocentní. Lacko, Štohanzl ani Škoda se bohužel v koncovce neprosadili. Kluky musím pochválit za bojovnost a za to, že udrželi čisté konto, avšak dva body, které jsme získali v novém prvoligovém ročníku ze dvou střetnutí, jsou bohužel málo," přemítal Habanec.

Zklamání netajil ani brněnský útočník Michal Škoda. „Nebezpečné teplické brejky jsme sice eliminovali, ale vpředu jsme se bohužel neprosadili. Máme v základní sestavě několik nových hráčů, možná se potřebujeme ještě víc sehrát. Po dvou remízách budeme chtít za týden v Liberci už konečně zvítězit," plánoval okamžitě.

Tepličtí ani napotřetí nedostali v nové sezóně gól a díky brance vstřelené na Dukle se těší už z pětibodového zisku. „Určitě se chceme trefovat častěji, avšak zatím se nám to bohužel nedaří. Nerozhodným výsledkem v Brně jsme snad ale aspoň trochu napravili pohárový nezdar. Zbrojovka má kvalitní mužstvo, plichty na jejím hřišti si tudíž hodně považuju. Byl to zápas o maličkostech, mohli ho vyhrát jak domácí, tak my," říkal kouč Severočechů Daniel Šmejkal, který uznal, že po změně stran byl soupeř lepší. „K závěrečnému tlaku jsme ale Brno nepustili," cenil si.

Teplický záložník Martin Fillo označil získaný bod za vydřený. „Byl to vyrovnaný duel, ani jeden celek si nevypracoval zcela vyloženou střeleckou příležitost. Oproti jaru si nyní počínáme mnohem důsledněji v obraně, ale zatím se nám příliš nedaří prosadit se před soupeřovou bránou. Pálíme docela dost, avšak nepřesně. Zatím ovšem sbíráme bodík po bodíku a v zakončení se snad časem zlepšíme," doufal Fillo.

Reklama

Související témata: