Hlavní obsah

Mohli jsme mít devět bodů, máme jen sedm, litoval jablonecký Wágner po zahozené penaltě

Jablonec

Blyštivou, ale i odvrácenou tvář fotbalu prožil při dvou dosavadních zápasech na domácí půdě jablonecký fotbalový útočník Tomáš Wágner. V úvodním kole první ligy se blýskl hattrickem, jímž pomohl k vítězství nad Karvinou 5:3. Ve třetím dějství soutěže přidal na začátku duelu se Slováckem svůj čtvrtý gól v sezóně, ale v samotném závěru za stavu 2:2 neproměnil pokutový kop. A to poznamenalo celkové vyznění zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wágner (vpravo) z Jablonce v souboji se sparťanem Davidem Březinou.

Článek

Jak hodně mrzí neúspěšná penaltová exekuce?

Moc. Bylo to na konci utkání. Kdybych ji proměnil, byl by to nejspíš vítězný moment zápasu. Že to nevyšlo, mě mrzí za kluky, za fanoušky i všechny v Jablonci. Mohli jsme mít devět bodů v tabulce, takhle jich máme jen sedm. Už se s výsledkem 2:2 nedá nic dělat.

Přitom jste se ujali brzy vedení.

Vedoucí gól nám sice pomohl, dostávali jsme se do dalšího zakončení. Druhá půle byla ale z naší strany špatná. Nevím, čím to, že jsme prohrávali 1:2. Snažili jsme se vývoj znovu zvrátit ve svůj prospěch. Povedlo se nám aspoň vyrovnat a nakonec jsme sahali po třech bodech, jenže jsem to zkazil tou penaltou.

Jablonec má souhrnné skóre 9:6. Ofenzivní pojetí je zřejmé, jenže z postu aktuálně druhého celku tabulky také hodně inkasujete. Čím si to vysvětlujete?

Je pravda, že si to někdy sami komplikujeme. S Karvinou jsme nezvládli první půli, také proti Slovácku tam byly výpadky v obraně. Dostali jsme gól po odraženém míči, což se nedá odhadnout.

V příštím kole hrajete na Spartě. Byl by rozdíl, kdybyste jeli na Letnou se sebevědomím po třech výhrách v řadě, nebo vás znejistila remíza se Slováckem?

Možná by ta první varianta byla pro nás výhodou, ale na Spartě se každý její soupeř vyhecuje. A věřím, že to bude i náš případ. Musíme zápas odmakat a zvládnout.

Reklama

Související témata: