Hlavní obsah

Sparta dotáhla přestup Karavajeva. Dal jí přednost před nabídkami z Ruska

Praha
Aktualizováno

Cesta do Dánska je volná, Letenští získali před play off Evropské ligy další posilu. Fotbalová Sparta dotáhla přestup 21letého ruského obránce Vjačeslava Karavajeva z CSKA Moskva. Hráč, který již v české lize hostoval v Dukle a v Jablonci, bude mít smlouvu na čtyři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vjačeslav Karavajev z CSKA (vlevo) stíhá plzeňského Michala Ďuriše.

Článek

Uvedl se v české lize dobře. A po krátké letní odmlce se do ní vrací. Krajní či střední defenzivní fotbalista působil v předchozích dvou sezónách na hostování v Dukle a Jablonci. Nyní ruský obránce Vjačeslav Karavajev přichází do Sparty.

„Vjačeslav je rychlý, technicky výborně vybavený krajní obránce s potenciálem prosadit se na mezinárodním poli. Pojetím své hry je vhodný pro moderní, progresivně se vyvíjející fotbal. Je pracovitý, týmový, charakterní a mentálně odolný hráč, který na svůj věk nasbíral již mnoho zkušeností. Ty by rád zúročil právě ve Spartě," citují klubové stránky hráčského agenta Viktora Koláře ze společnosti Sport Invest International.

O Karavajeva byl v létě zájem. "Měl větší množství nabídek z Ruska, ale jeho přáním bylo působit ve velkém klubu s evropskými ambicemi. I díky znalosti českého prostředí tak pro něj byla nabídka Sparty jasnou prioritou. Pevně věřím, že se jedná o podařený krok ze strany klubu i samotného hráče," doufá Kolář.

Karavajev se poprvé v české nejvyšší soutěži objevil v sezóně 2014/2015, kdy jej získala na hostování pražská Dukla. V sezóně další pak zamířil do Jablonce. Po konci hostování se vrátil zpět do Moskvy.

Sparta může novou posilu dopsat na soupisku pro play off Evropské ligy proti Sönderjyske. První zápas v Dánsku sehraje již ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: