Hlavní obsah

Příbram řeší ostudu. Hráči i trenér dostali pokutu

Vedení fotbalistů Příbrami řeší nevydařený vstup do sezóny v podobě tří porážek v lize a vyřazení ve 2. kole MOL Cupu s třetiligovým Litoměřickem. Chystá posílení kádru a hráči i realizační tým v čele s trenérem Martinem Pulpitem dostali pokuty. Konkrétní podobu sankcí nechce vedení klubu zveřejnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Martin Pulpit během utkání s Plzní.

Článek

"Plně si uvědomujeme současnou situaci ohledně našeho A mužstva. Rádi bychom dali jasně najevo, že jsme velice nespokojeni, poslední výsledky považujeme za velmi neúspěšné a vyřazení z MOL Cupu vyloženě za ostudné," stojí ve společném prohlášení prezidenta klubu Jaroslava Starky, majitele Jana Starky a ředitele Petra Větrovského na klubovém webu.

"Celá situace nás velmi trápí. V současné době pracujeme na posílení našeho mužstva a dnes dopadla tato neúspěšná série v rámci interního opatření i na hráče, členy realizačního týmu i vedení. To, co se děje, není rozhodně podle našich představ a není nám to lhostejné," uvedli funkcionáři.

Příbram je po třech ligových kolech bez bodu i gólu, když prohrála 0:2 ve Zlíně, s Mladou Boleslaví doma 0:1 a s Plzní doma 0:3. V součtu s minulou sezónou vyhrála jediné z posledních 17 utkání. Nyní ji navíc čekají další těžcí soupeři Slavia a Liberec.

Trenér Pulpit byl přesvědčený, že tým se po výrazných letních změnách výsledkově zvedne, jelikož ve Zlíně i s Mladou Boleslaví podal slušný výkon. "Zatím nám nikdo neutíká. Nebudeme honit pohárové příčky, ale já věřím, že tohle mužstvo se postupem času dostane do lepšího středu tabulky. Proti Mladé Boleslavi kluci ukázali, že se dá hrát s každým. Já se toho vůbec nebojím," řekl Pulpit po zápase s Mladou Boleslaví.

Jenže vyřazení s Litoměřickem ukázalo, že herně tým nahoru nejde. "Pro mě je to informace, že mladí hráči na sobě musí ještě mnohem více pracovat," řekl Pulpit po úterním utkání.

Příbram měla podobný start do soutěže i v sezóně 2014/15, kdy z úvodních sedmi kol získala jen dva body. Nakonec však ještě vybojovala senzační páté místo a do posledního kola bojovala o postup do Evropské ligy.

Reklama

Související témata: