Hlavní obsah

Po první prohře nesmíme panikařit, uvažuje teplický trenér Šmejkal

Sestupnou tendenci mají výsledky teplických fotbalistů v rozbíhajícím se ročníku první ligy. Po výhře 1:0 na půdě pražské Dukly se rozešli bezbrankovou remízou se Spartou i v Brně a v rámci 4. kola doma prohráli s Mladou Boleslaví 1:2. „Dáváme málo gólů,“ uvědomuje si trenér Daniel Šmejkal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Hora z Teplic se snaží překonat mladoboleslavského brankáře Jakuba Diviše. Domácího hráče se snaží bránit Adam Jánoš a Jiří Fleišman (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Jak pětibodový zisk po čtyřech zápasech koresponduje s vašimi představami?

Do sezóny jsme šli s vědomím, že máme těžké vylosování. Úvod jsme zvládli a mohli jsme být spokojeni. Takže za pět bodů po třech kolech jsme byli rádi. Ale předpokládali jsme, že v dalším utkání k tomu něco přidáme.

V čem vidíte příčiny nezdaru proti Mladé Boleslavi?

Nezačali jsme špatně, ale pak jsme se dopustili individuální chyby v rozehrávce a vzápětí dostali první gól. To se na nás podepsalo. Soupeř byl lepší a bohužel jsme obdrželi i druhou branku, což asi rozhodlo. Pak se nám sice podařilo snížit a chyběl kousíček, abychom vyrovnali.

V prvních třech ligových kolech jste udrželi čisté konto. Čím to, že tentokrát jste dvakrát inkasovali?

Jak jsem už naznačil, byla tam zaváhání v defenzivě. Boleslav je směrem dopředu velmi silná a vyhrála zaslouženě. Obránce Urmu jsem brzy střídal kvůli tomu, že měl od první minuty žlutou kartu. Chodil do dalších soubojů a rozhodli se pro jeho střídání, aby nedostal červenou.

Co s týmem může udělat první prohra?

Už před sezónou jsme se bavili o tom, že při náročnosti ligy se na podzim nejspíš stane, že prohrajeme. Teď z toho nesmíme panikařit. A spíš se chceme soustředit na příští utkání v Jihlavě. Musím věřit, že podáme lepší výkon a získáme nějaký bod.

Teplice vstřelily dosud jen dva góly. Uvažujete o doplnění kádru v ofenzivních řadách?

Uznávám, že dvě vstřelené branky jsou málo. Od začátku letní přípravy říkáme, že hodláme přivést nové hráče a takový plán stále platí. Zatím se nám to nepovedlo.

Reklama

Související témata: