Hlavní obsah

Na ligu si stále zvykáme, říká obránce Dreksa, který nasměroval Karvinou k druhé výhře

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Karvinský ligový nováček slaví druhou výhru v soutěži. Doma porazil pražskou Duklu 2:1. První gól vstřelil po rohovém kopu obránce Pavel Dreksa. „Je to super. Moc šancí si v zápasech zatím nevytváříme, tak musíme spoléhat na ty standardky. Je dobře, že se nám už druhý zápas po sobě povedlo využít a nakročit tím k bodům,“ řekl zkušený obránce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karvinští se radují ze vstřelené branky.

Článek

Překvapilo vás, kolik jste měl při zakončení prostoru?

Štětina mě bránil hodně nepříjemně, ale naštěstí ho někdo zablokoval a utrhl jsem se od něho. A dobře jsem to trefil.

Věděl jste, kam míč po rohovém kopu od Budínského půjde?

Tušil jsem to, protože Buďa se to tam snaží kopat často. Důležité bylo, že jsem se dokázal odtrhnout od Štětiny, protože on je na osobku hodně nepříjemný hráč. Zůstal jsem tam na vteřinu déle sám a to rozhodlo o tom, že jsem to mohl dobře trefit.

Osobně jste si moc přál si znovu první ligu zahrát. Teď jste svým gólem pomohl Karviné ke druhé výhře v řadě. Dá se mluvit o vašem znovuzrození, o nějaké pohádce?

Takové to není, ale atmosféra na karvinském stadiónu je velmi dobrá a pomáhá nám. Proti Brnu i proti Dukle byli lidi v závěru utkání fantastičtí a i když jsme v nastavení dostali gól, tak jsem věděl, že nás k výhře doženou. Byl jsem si jistý, že Duklu porazíme.

Vysloužili jste si mexickou vlnu...

Bylo to opravdu super. Posledních dvacet minut nám lidé vlévali nové síly do žil. Byl jsem z toho úplně nadšený. Hrálo se nám úplně jinak, uvolněně. Zapomněli jsme na nějakou nervozitu.

Zatím se vám moc nedaří v prvních poločasech. I tentokrát byla Dukla lepší. Čím to je?

Je to teprve náš čtvrtý zápas, stále si na první ligu zvykáme a učíme se. První liga je o dva levely výše, než druhá. Hraje se v ní úplně jiný fotbal. Taky prožíváme i jiné role. Ve druhé lize jsme více tvořili, teď do zápasů nejdeme jako favorité a teprve se s tím sžíváme. Ligové týmy mají vyšší kvalitu, více si dovolí. Zatímco my jsme v prvním poločase snad každou třetí přihrávku zkazili.

Reklama

Související témata: