Hlavní obsah

Sparta naložila Jablonci tři góly a vede ligu. Slavia má první vítězství, Liberec dál čeká

Praha
Aktualizováno

V neděli se na domácí scéně dostaly do akce české fotbalové kluby, které v úvodních zápasech 4. předkola usilovaly o účast v Evropské lize. Sparta využila sobotního zaváhání Plzně a po vítězství ve šlágru 4. ligového kola nad Jabloncem 3:0 se posunula do čela soutěže o skóre před Zlín. Slavia se proti poslední Příbrami dočkala prvního ligového vítězství (3:0). Na něj dál čeká Liberec, který remizoval s Brnem 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Tomáš Wágner (vlevo) a Mario Holek ze Sparty v utkání čtvrtého ligového kola.

Článek
Fotogalerie

Sparta se proti Jablonci, který postrádal z různých důvodů hned deset hráčů, nemohla dlouho prosadit, ale duel do té doby neporažených týmů v poslední čtvrthodině zlomili domácí především díky dvěma gólům kapitána Davida Lafaty.

Tomu se proti jeho bývalému klubu tradičně daří. V dresu Sparty nasázel Jablonci už sedm ligových gólů. Parádně se trefil i mladý Pulkrab, jemuž při premiéře v novém působišti nahrával Karavajev.

4. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Příbram 3:0
Branky: 45.+ 1. Mešanovič, 65. Škoda, 90+2. Hušbauer.
Liberec - Brno 0:0
Sparta Praha - Jablonec 3:0
Branka: 70. Lafata, 75. Pulkrab, 83. Lafata

Slávisté si chtěli alespoň částečně spravit chuť po výprasku 0:3 od Anderlechtu. Ani proti neškodné Příbrami se svěřenci Dušana Uhrina neprosazovali snadno, ale v nastavení první půle je za vítězstvím nasměroval Mešanovič, jenž Škodovu hlavičku odraženou od tyče uklidil do horního rohu brány.

Škoda pak po přestávce po pěkném uvolnění výhru pojistil, v nastavení pak překonal brankáře Hrušku ještě Hušbauer. Příbram, za níž poprvé nastoupil obránce Jiránek, tak zůstává stále bez bodu a s hrozivým skóre 0:9 poslední. Po porážce na lavičce Příbrami skončil trenér Pulpit.

Liberec si ve čtvrtek přivezl slibnou výhru 1:0 z Larnaky, ale v domácí soutěži prodloužil čekání na první výhru. S téměř kompletně pozměněnou sestavou oproti pohárovému duelu uhrál s Brnem jen bezbrankovou remízu. Má tak na svém kontě jen dva body.

Reklama