Hlavní obsah

Pospěch při honbě za titulem bedlivě sleduje i boj o záchranu

LIBEREC

Na začátku fotbalové sezóny málem nevěděl, kdo vlastní jeho fotbalová práva. Teď ale útočník Zbyněk Pospěch míří za mistrovským titulem. Potichoučku a nenápadně, jak je pro Liberec příznačné.

Článek

"Slyšíme to ze všech stran," přiznává třiadvacetiletý útočník, že z palby otázek, jejichž cílem je spojení Slovanu s titulem, není úniku. "Ale lepší než hrát o záchranu," směje se odchovanec Opavy. Právě tam chmurný boj na chvostu tabulky zažil. Stejně jako radost z postupu do nejvyšší soutěže.

Před necelými dvěma lety z krachujícího klubu z předem prohraného boje v ekonomickou krizí zmítaném klubu prchl. Minulou sezónu prožil ve Slovácku, kde se rval o záchranu po trestu v podobě odpočtu bodů za korupci. Letos v klubu z Uherského Hradiště odehrál jeden zápas. Pak ho koupila Sparta a obratem poslala na hotování do Liberce. Kolem celé transakce bylo dost povyku.

"Napsalo se toho hodně. Ale já jsem v Liberci strašně spokojený. Máme tady super partu. Nikdo nikoho nepodráží. V Opavě všichni za jeden provaz netáhli, zvláště když se objevily problémy s penězi. V Liberci je neskutečná pohoda," porovnává Pospěch.

Návrat neřeší

Neřeší, jestli se bude muset vrátit po sezóně do Sparty. "Pro mě je to taková zvláštní sezóna. Ale já hlavně chci, aby Liberec získal titul. Třeba už se nikomu z nás taková šance nenaskytne," krčí rameny. Věří, že devítibodový náskok Severočeši nepromarní. "Když jeden zápas nevyjde, nic se neděje. Lepší než být druhý a dotahovat nějaké manko. My rozhodně nenosíme nos nahoru," ujišťuje Pospěch.

Přes postavení na čele tabulky nezapomíná na bývalé spoluhráče ze Slovácka, kteří bojují o záchranu. "Pravidelně si s klukama voláme. Vím, jaká je tam situace. Mají dobrý tým a zachrání se," nepochybuje o bývalých parťácích.

Jemu samotnému se momentálně příliš nedaří. Nastoupil k šestnácti utkáním, dal dva góly v průběhu podzimu do sítě Slavie a Jihlavy. "Na podzim mi to do sítě padalo málo, teď už vůbec," posteskne si. Bídná produktivita ho štve. "Jako útočník musím dávat góly. Mám z toho výčitky," trápí se. Povzbuzením pro něj byla slova reprezentačních trenérů, že patří mezi adepty na národní dres. "Psychicky mi to pomohlo. Ale hlavní je, abychom to s Libercem dotáhli do vítězného konce. Od to se odvine vše."

Reklama

Související témata: