Hlavní obsah

Škoda se konečně trefil. Však se říká, že když se štěstí unaví, i na blbce spadne, oddechl si

Praha

Slávisté sice v neděli dosáhli na výhru, kterou by potřebovali uhrát ve čtvrtek v Bruselu, aby pohárovou partii ještě zdramatizovali, problém je však v tom, že proti sobě neměli Anderlecht, ale naprosto neškodnou Příbram. A ta se poráží snadno a lehce, což v duelu 4. ligového kola zase předvedla. „Zase stejný příběh. Individuální chyba těsně před přestávkou a inkasovaný gól, jenž další průběh utkání ovlivnil,“ povzdechl si kouč Středočechů Martin Pulpit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Milan Škoda oslavuje gól na 2:0 proti Příbrami.

Článek

Pražanům nezbylo než souhlasit. Celý první poločas se trápili a hledali sami sebe, trefa Mešanoviče je však vysvobodila.

„Naštěstí," ulevil si domácí útočník Milan Škoda, jehož střelecká trýzeň jako by neměla mít konce ani v zápase s Příbramí. Ve slibné pozici hlavička nad bránu, v ještě vyloženější pak trefená tyč.

„Mešanovič byl naštěstí na správném místě a odražený míč do sítě dostal, čímž nám pomohl," přiznával Škoda, který se po dvaceti minutách druhé půle konečně také trefil a slávistickou výhru jistil.

„Přece se říká, že když se štěstí unaví, i na blbce spadne," ulevilo se mu, že snad střeleckou mizérii zažehnal. „Vždyť já měl na podzim víc šancí, než za celou minulou sezónu."

Škoda: Na Anderlechtu se může stát cokoliv

Slavia by jeho góly už zase moc potřebovala. V lize, v pohárové odvetě s Anderlechtem ve čtvrtek pochopitelně také. Vždyť v domácím střetnutí dostala tříbrankový výprask a zmítá se na pokraji vyřazení.

„I proto je pro nás vítězství nad Příbramí psychicky tolik důležité. Před třemi dny proti Anderlechtu mi připadalo, že jsme se vývoji zápasu zbytečně odevzdali, tentokrát jsme bojovali od začátku do konce," kvitoval trenér Dušan Uhrin výkon svých svěřenců, i když i on samozřejmě uznával, že to v řadách jeho týmu hodně drhlo.

„Potřebovali jsme se rozběhat," vysvětloval kouč Pražanů, který v porovnání s utkáním proti Anderlechtu udělal v sestavě šest změn. „Někteří hráči jsou zranění, na jiných je patrné, že nejsou zvyklí hrát dva zápasy v týdnu."

Přitom už ve čtvrtek čeká na Slavii odveta v Bruselu. „Doma jsme sice vysoko prohráli, ale jedeme na Anderlecht bojovat. Vždyť stát se může cokoli... Dáme třeba gól ze standardky a můžeme odvetu zdramatizovat," chytá se po střeleckém probuzení stébla naděje Škoda.

Reklama