Hlavní obsah

Teplice počtvrté za sebou remizovaly

TEPLICE

Čtvrtou remízu za sebou si připsali v první lize tepličtí fotbalisté. Severočeši v neděli doma hráli s Brnem nerozhodně 1:1 a nesnížili tak manko na vedoucí Liberec, které je stále devítibodové. Naopak museli přenechat druhou příčku Slavii, která má lepší skóre. Brňané remízu v Teplicích uhájili i přesto, že od 82. minuty hráli bez vyloučeného kapitána Trousila.

Článek

Domácí předvedli bez potrestaných opor Hunala a Verbíře na Stínadlech bezradný výkon a s Brnem přišli o další dva body. "Pořád je to stejné, co tu soupeři hrají a my si neumíme s jejich obranou poradit. Navíc nedáváme šance, takže ani nepotvrdíme body získané venku," zlobil se kouč domácích Vlastislav Mareček.

Domácí začali vlažně a v 7. min. jim zatrnulo, když udělal Benát hrubku, Holek poslal do šance Švancaru, ale ten obstřelil Poštulku i branku. O čtyři minuty později si Tesařík vykoledoval penaltu po kontaktu s Balážem  a Doležal ji pozemi k pravé tyči proměnil. Domácí sázeli na rychlé brejky a po jednom z nich protáhl Lejsala Fenin.

Z postupné kombinace lepšící se hosté vytěžili několik rohových kopů..Po jednom Trousil trefil břevno a vzápětí po dalším hlavou v pádu vyrovnal. Do třetice pálil Švancara a Poštulka míč s námahou vytáhl nad břevno. Teplice na několik minut úplně přestaly hrát fotbal.

Hosté po změně stran začali lépe a Večeřova rána orazítkovala pravou tyč. Domácí sice zvýšili obrátky, ale skuliny v brněnské obraně hledali jen stěží a tudíž i bez úspěchu. Trefit branku byl problém z trestného kopu i pro Jirsáka. V závěru poslal Trousil na zem pronikajícího Džeka a uviděl červenou kartu. Zoufalý tlak domácích přinesl už jen nepřesné střely Džeka a Jirsáka, na druhé straně zahodil šanci na tři body Houšť.

"Škoda nevyužitých šancí, břevna a tyče, výsledek by pak byl jiný. Hráči si však za výkon nejméně ten bod zasloužili," mísily se spokojenost i smutek z nevyužité šance naplno bodovat v hlase brněnského trenéra Josefa Mazury.

FK Teplice - 1. FC Brno 1:1 (1:1)
Branky: 12. Doležal z pen. - 31. Trousil. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Slavík. ŽK: Benát, Klein, Fenin - P. Siegl, Pavlík, Houšť. ČK: 82. Trousil (Brno). Diváci: 4260.
Teplice: Poštulka - Doležal (46. Jirsák), Rada, Klein, Krmaš - Rilke, Benát (59. Kroupa), Sabou, Tesařík - Džeko, Fenin. Trenér: Mareček.
Brno: Lejsal - Horejš, Trousil, Pavlík, P. Siegl - Baláž, Holek, Večeřa, Černý (68. Chlup) - Zelenka (86. Houšť), Švancara (76. Švancara). Trenér: Mazura.
TABULKA

Reklama

Související témata: