Hlavní obsah

Haló, tady Kovi. Sparta si dává na Dány velký pozor

Praha

Válčí na dvou frontách. A doufají, že jim to vydrží minimálně až do prosince. Úsměvným důkazem bylo, když trenérovi fotbalistů Sparty Zdeňku Ščasnému hned na začátku tiskové konference po utkání s Jabloncem zazvonil mobil. „Pardon, volá mi Radek Kováč, byl na pozorování soupeře,“ poukázal s úsměvem kouč Zdeněk Ščasný, že již ve čtvrtek vyběhne na Letné dánské Sönderjyske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový sparťan Vjačeslav Karavajev.

Článek
Fotogalerie

Úvodní bezbranková plichta v play off Evropské ligy dává větší šance na postup do hlavní soutěže favorizované Spartě. Na začátku sezóny má ovšem svých starostí dost. O to cennější pro ni nedělní výhra 3:0 nad Jabloncem je.

„Takové vítězství jsme potřebovali. I když jsme v Dánsku nedostali gól, přivezli jsme si ošemetný výsledek," nabádá k obezřetnosti kapitán David Lafata, který se navíc chytil dvěma góly.

Dánové venku skórují

Zatímco Sparta se po čtyřech kolech vyhoupla do čela české ligy, tým Sönderjyske se v dánské ani na šestý pokus první výhry nedočkal. V neděli remizoval na hřišti Midtjyllandu 2:2.

„Nemyslím si, že by nás v odvetě automaticky čekalo stejné dobývání obrany jako proti Jablonci. Na Midtjyllandu hrál náš soupeř odvážně, něco jiného, než co jsem od nich čekal," poukazuje Ščasný.

Zásadní však pro něj jsou poznatky o vlastním týmu, jež mu duel s Jabloncem nabídl.

„Musíme se chtít prosadit svojí hrou. Jako ve druhé půli, ale být stále obezřetní. Až na jeden zápas zatím Sönderjyske vždy bylo schopné venku skórovat," upozorňuje letenský kouč.

Karavajev se uvedl náramně

Pro Spartu je povzbudivé, že poprvé v sezóně skóroval David Lafata. „Je to úleva pro všechny. Na tréninku den před zápasem Davidovi spadlo do branky všechno, tak jsme doufali, že naváže i v zápase. Pořád je kanonýr," líčí Ščasný.

Vyšla mu střídání, Pulkrab, Juliš i Frýdek hru výrazně oživili. A výbornou premiéru v rudém dresu sehrál Rus Karavajev.

„Také on vypadal v tréninku skvěle a potvrdil to i v zápase. Splnil vše, co jsme chtěli. Hrál jednoduše a rychle dopředu. Podal výborný výkon a jsem s ním spokojený. Potřebuje se s mužstvem víc sehrát, ještě se bude určitě zlepšovat," věří Ščasný.

Reklama

Související témata: