Hlavní obsah

Koubek dostal posilu, Mašek zkusí v Ďolíčku oživit svůj talent

Praha
Aktualizováno

Fotbalisty Bohemians Praha 1905 posílil ofenzivní záložník či útočník Dominik Mašek. Jedenadvacetiletý bývalý velký talent českého fotbalu přichází na přestup z nizozemského celku Cambuur Leeuwarden a podepsal smlouvu na tři roky.

Foto: bohemians.cz

Dominik Mašek, nová posila Bohemians.

Článek

Jeden získaný bod po čtyřech ligových kolech nedopřává Klokanům klid. „Tým potřebujeme nutně doplnit," poukázal po sobotní porážce na Slovácku trenér Miroslav Koubek. Již v úterý mohl v kabině přivítat novou tvář. Klokany posílil ofenzivní záložník či útočník Dominik Mašek.

"Bohemka investuje do své budoucnosti. Dominik před čtyřmi lety odcházel do Hamburku jako největší talent českého fotbalu. Věříme, že svůj potenciál u nás rozvine a proběhne u něj restart v dospělém fotbale," řekl pro klubové stránky sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Mašek je odchovancem Příbrami, za kterou debutoval v lize jako vůbec nejmladší hráč v historii už ve věku 15 let a 322 dní. Čtyřikrát byl zvolen nejlepším českým dorostencem a přestoupil do Hamburku, kde se však v prvním týmu neprosadil i vinou zdravotních potíží. Zamířil tedy do Leeuwardenu, kde však rovněž nedostal tolik příležitosti. Navíc si v březnu přetrhl vaz v koleně a od fotbalu si musel odpočinout.

Během léta začal zvažovat návrat do českého prostředí, zájem údajně měla i Slavia, nakonec si ale vybral dres Bohemians.

„Působil jsem čtyři a půl roku v zahraničí. Poslední rok v Cambuuru to nevycházelo úplně podle mých představ a jedna z variant byla vrátit se zpátky. Když se ozvala Bohemka, tak jsem si říkal, že by to mohl být dobrý krok pro moji kariéru. Nyní jsem tady a jsem za to rád," avizuje Mašek.

Reklama