Hlavní obsah

Miliónový gól na rozloučenou? Brabec spasil Spartu a teď míří do Anderlechtu

Aktualizováno

Hořkosladký scénář. Drama na Letné dovedl ke šťastnému konci fotbalista, který Spartu opouští. Jakub Brabec jako náhradník vběhl na hřiště a po pár sekundách Pražanům vystřelil postup do Evropské ligy. Kouč Zdeněk Ščasný, jehož mladý stoper nesjpíš zachránil ve funkci, hned po utkání se Sönderjyske (3:2) oznámil, že Brabec odchází do bruselského Anderlechtu, který v souběžně hrané odvetě vyřadil Slavii...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec oslavuje gól na 3:2 proti Sönderjyske.

Článek
Fotogalerie

Euforie ho zcela rozhodila. Po svých gólech je zvyklý předvádět svého Běžce. Tentokrát však začal na oslavu podivně máchat rukama jako větrný mlýn.

„Celé to bylo bláznivé, ani jsem nevěděl, co mám dělat," usmívá se Jakub Brabec.

Letenským trefil přibližně 65 miliónů korun za postup. A dost možná přidá do pokladny další, pokud do Anderlechtu přestoupí. „Ještě nevím, jak to dopadne. Mám teď smíšené pocity. Ale odejít bych tam chtěl. Byla by to výzva a posun v kariéře," říká obránce.

„Kuba v poslední době nehrál, protože se jednalo s Anderlechtem. Jeho odchod zatím nemůžu potvrdit, bruselský klub také čekal, jestli postoupí," vysvětluje trenér Zdeněk Ščasný.

Spíše si však myslí, že o Brabec přijde. „Anderlecht nedávno dva stopery prodal, pak měl zájem o Stanciua ze Steauy, ale ten jde jinam..."

Ščasný si nepamatuje, že by někdy tasil žolíka, který by vstřelil gól tak rychle jako Brabec. Kouč ani přesně neví, kdo vymyslel, že má jít na hřiště právě Brabec.

„Vzniklo to po debatě na střídačce. Myslím, že Bary (vedoucí mužstva Baranek - pozn. red.) řekl, že by Brabec měl jít do zápasu. To bylo štěstí," usmívá se Ščasný.

Reklama

Související témata: