Hlavní obsah

Plzeň žádá pomstu a Pivarník první domácí výhru

Plzeň

Budiž pomsta. Sešívaným mají obhájci titulu rozhodně co odvádět. Vždyť fotbalisté Plzně v posledním jarním kole prohráli na Slavii 0:5, což pro ně byla nejhorší ligová porážka od debaklu 0:6 v roce 2006 v Ostravě... Teď Viktoria hostí Slavii ve šlágru 5. kola. Zápas se hraje v neděli od 19:30, přímý přenos vysílá O2 TV Sport a on-line přenos můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník během utkání v Příbrami.

Článek

Plzeň prohrála jediné z posledních devíti domácích ligových utkání se Slavií. Teď ovšem není doma zrovna pánem. Viktoria doma v nové sezóně ze čtyř soutěžních utkání ještě nevyhrála (prohra a 3 remízy). A uspět potřebuje i její nový kouč. Trenér Pivarník od letního příchodu z Bohemians vyhrál s Plzní jen dva z osmi soutěžních zápasů.

„Vím, že jim hráči mají co oplácet, protože jarní zápas byl pro Plzeň špatný. Budou jim to chtít vrátit a samozřejmě se tím také dodatečně omluvit fanouškům. To je jedna věc a druhá je, že jsme doma ztratili zbytečně body. A my chceme samozřejmě doma, před našimi fanoušky být úspěšní. Naše příznivce chceme bavit atraktivním fotbalem a samozřejmě také výhrami," říká Roman Pivarník pro klubový web.

Obrat k lepšímu jeho tým naznačil v úterní odvetě play off Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad (2:2). „Pro nás bude důležité zopakovat úterní výkon a samozřejmě chceme a potřebujeme vyhrát," dodává kouč.

Sestava by se měla stabilizovat

K ruce už má dvě posily, záložníky Albánce Ergyse Kaceho ze Soluně a Martina Zemana ze Sionu. Kabinu naopak vyklidili Daniel Kolář a František Rajtoral, kteří odcházejí do Turecka.

„Sestava už by se měla stabilizovat. Samozřejmě ale bude záležet na aktuální formě hráčů," avizuje trenér.

Zatímco Plzeň si zahraje Evropskou ligu, kde v základní skupině narazí na AS Řím, Austrii Vídeň a Astru Giurgiu, sešívaní ve čtvrtek ztroskotali na Anderlechtu a v pohárech skončili.

„Hráčům stále opakuju, že zápasy jsou hlavně o nich. Když oni budou makat na sto procent a budou plnit pokyny, tak určitě podají výkon, který nám zajistí výhru," ujišťuje Pivarník.

Reklama

Související témata: