Hlavní obsah

Bývalý sudí Paták je ředitelem v Příbrami

Příbram

Bývalý rozhodčí Michal Paták nastoupil do funkce sportovního ředitele 1. FK Příbram, ze které byl odvolán Roman Rogoz. „Potřebovali jsme tenhle úsek posílit člověkem, který má bohaté zkušenosti z fotbalového prostředí. Teď už jen doladíme, co všechno bude mít na starosti,“ řekl Právu a Sport.cz šéf klubu Jaroslav Starka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Michal Paták během utkání Slavia - Mladá Boleslav.

Článek

Paták patřil k často obsazovaným rozhodčím, ale vytýkáno mu bylo příliš úzké spojení s některými kluby, jimž měl pomáhat. „To je nesmysl. Nechal jsem si udělat výpis zápasů, ve kterých nás pískal, a za ty roky jsme vyhráli jen dva. Fakt, že jsme dvacet let přátelé, nikdy nehrál na trávníku roli," odmítl spekulace Starka.

Paták byl na mistrovství Evropy ve Francii brankovým rozhodčím v týmu Pavla Královce, nový šéf komise rozhodčích Michael Listkiewicz ho však z listiny arbitrů vyřadil. Právě Paták měl být jedním z těch, které „řídil" svazový místopředseda Roman Berbr. „Tyhle spekulace mě nezajímají. V našem fotbale se hledá nějaké spojení za vším," dodal Starka.

Ten má teď starosti s týmem, který v pěti kolech nezískal jediný bod a nedal gól. „Chceme posílit, momentálně nejvíc sháníme pravého beka, ale nikde nikoho nevidím," posteskl si Starka, který věří, že pod novým koučem Petrem Radou se Příbram zvedne. „V posledním utkání jsme nebyli herně horší než Liberec, v počtu střel nebo rohů jsme ho dokonce předčili. Bohužel jsme jednou inkasovali a sami šance nevyužili," posteskl si Starka.

Jeden gól všechno změní

Kouč Rada po nedělní prohře 0:1 nepropadal panice. „Kluci zápas odmakali poctivě. Nedáváme ale góly a na hráčích je vidět, že si nevěří. V reprezentační pauze na tom musíme zapracovat. Věřím, že jeden vstřelený gól může všechno změnit. Situace není tragická, ale musíme už někde urvat body, což je samozřejmě podmíněno střílením branek. Nejlépe hned v příštím utkání s Hradcem," přál si Rada.

Nový příbramský kouč nicméně překvapil některými změnami a přesuny v sestavě. „Můj předchůdce to viděl jinak, ale já jsem se bavil třeba s Peltierem a on mi řekl, že ve Slovanu Bratislava hrál v útoku, tak jsem ho tam dal. Divíška znám jako dobrého levého beka, vrátil jsem ho tedy na jeho pozici. Pravého ale musíme sehnat. Pro Treglera to určitě není ideální post," vysvětlil své kroky Rada.

Reklama

Související témata: