Hlavní obsah

Rosický dal Křetínskému slovo a splnil ho. Ve Spartě bude mít dres s číslem 10

Praha
Aktualizováno

Kruh se uzavřel. V květnu 1999 ho kouč Ščasný poslal na hřiště k ligové premiéře. A v srpnu 2016 se Tomáš Rosický do fotbalové Sparty vrací právě ve chvíli, kdy jí znovu trénuje Zdeněk Ščasný. Protřelý mazák byl po skončení angažmá v londýnském Arsenalu volným hráčem a na Letnou přichází jako dlouho žádaná a vysněná posila. Rosický podepsal se svým mateřským klubem smlouvu na dva roky, majiteli Křetínskému dal slovo již před čtyřmi týdny. Vytoužená posila posila bude mít dres s číslem 10.

Návrat RosickéhoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Návrat Rosického do Sparty.

„Vůbec jsem nečekal, jestli se Sparta dostane aspoň do Evropské ligy. „Panu Křetínskému jsem dal slovo již před čtyřmi týdny - že když budu v kariéře pokračovat, tak jedině ve Spartě. A vrátil bych se do ní, i kdyby byla poslední," ujišťuje pětatřicetiletý záložník.

„Nikdy jsem nezapomněl, kdo mě vychoval. Hrál jsem během profesionální kariéry jen za tři kluby. Spartu, Dortmund a Arsenal. Vždy jsem hledal takový, abych se s ním mohl identifikovat. A jsem pyšný, že jsem vystřídal jen tři kluby," poukazuje.

„Pro Spartu je to radostná zpráva. Naše dlouhodobá přestupová priorita je tím naplněna," pochvaluje si majitel klubu Daniel Křetínský.

„Jednání nebyla složitá, Tomáš vždy mluvil rozumně, jasně a srozumitelně. Přistupoval k debatě jako profesionál a s dost velkou pokorou. Jeho přístup oceňujeme. Měl by mužstvu pomoci herně, kombinačně i v kabině. Je to jedna z největších osobností v historii Sparty. Podmínkou je samozřejmě jeho zdraví, ale to platí pro všechny hráče," dodává Křetínský.

A co reprezentace...?

Právě zdravotní stav je největším otazníkem Rosického návratu.

„Vrátím se na hřiště, až budu schopný. Ode dneška začnu naplno trénovat, ale budu potřebovat nějaký čas. První zápas po reprezentační přestávce asi nestihnu, další už snad jo," avizuje.

„Zklamání po ME ve Francii bylo velké, i proto jsem potřeboval trochu víc času na rozmyšlenou. Ne však proto, abych si ujasnil, jestli ještě budu chtít pokračovat. Já budu chtít hrát vždycky," usmívá se Rosický.

„Šlo jen o to ujistit se, že budu mít i nadále touhou vyhrávat. Nepřicházím sem zahrát si fotbal, ale vyhrát titul," vyhlašuje Rosický.

Na jeho slovo teď netrpělivě čeká i nový kouč národního týmu Karel Jarolím. Také on o Tomáše dál stojí.

„Reprezentace? To já teď nevím, nejdřív jsem potřeboval vyřešit Spartu," poukazuje Rosický.

Vrátí se s Tomášem Rosickým na pražskou Letnou i mistrovský titul?
Ano
47,9 %
Ne
52,1 %
Celkem hlasovalo 37816 čtenářů.

Reklama

Související témata: