Hlavní obsah

Jako malý okukoval Atlétiko. Teď si Poznar plní pohárový sen

Plzeň

Jako kapitán dovedl Ševce k překvapivému vedení v tabulce. Přestupem do Plzně si ovšem polepšil. Zahraje si Evropskou ligu. „Strašně se těším. Vždycky jsem si přál hrát poháry. Vzpomínám, jak jsem byl malý, a do Zlína přijelo Atlético Madrid. Teď si něco podobného prožiju na vlastní kůži. Cenný zážitek a jsem rád, že si ho mohu splnit,“ říká útočník Tomáš Poznar, nová posila fotbalistů Viktorie. Plzeň v Evropské lize čeká AS Řím, Austria Vídeň a Astra Giurgiu.

Foto: fcviktoria.cz

Tomáš Poznar, nová posila fotbalistů Plzně.

Článek
Fotogalerie

Sáhl po dresu s číslem 18 a vychutnává si životní přestup. „Je to krásný pocit, strašně si toho vážím. Prohlédl jsem si zázemí klubu a je asi nejlepší, co jsem zatím v životě viděl. Člověk tady může fotbalově růst, je o něj fantasticky postaráno. Je to pro mě tedy příjemná změna," ujišťuje Tomáš Poznar v rozhovoru pro klubovou televizi.

Viktorii začátek sezóny nevyšel, proto hned na jejím začátku hledala další posily. Důrazný útočník však má štěstí, že přišel po vítězství nad Slavií. „Panuje dobrá pohodová atmosféra. Je znát, že se vyhrálo. Všichni jsou ke mně vstřícní a ochotní. Trenér Roman Pivarník se mnou intenzivně mluví, to se mi hodně líbí. Je vidět, že jde o ambiciózního trenéra, který vyžaduje po všech maximální koncentraci a soustředěnost," líčí Poznar.

Již ze Zlína obdivoval, jaká v Plzni panuje fotbalová horečka. „Jsem z menšího klubu, takže si tento skok užívám. Má své kouzlo. Do Viktorky jsem chtěl i kvůli fanouškům."

Přestupová mánie mu nebyla příjemná

Poznarův transfer byl docela dramatický. Jednu chvíli se zdálo, že skončí v Liberci, pak ale jednání zvrátila Plzeň.

„Pouštěl jsem tyhle věci z hlavy. Bylo toho hodně, až taková Poznar-mánie, což mi nebylo zrovna příjemné. Koncentroval jsem se jen na svůj výkon, rozloučil se s diváky ve Zlíně výhrou a v dobrém. Pak jsem mohl v klidu přestoupit," oddechl si.

Kvituje také, že přestoupil během reprezentační přestávky a dostane víc času na adaptaci.

„Výhoda to je. Na prvním tréninku jsem byl trochu nervózní. Vedle mě byli samí reprezentanti a co jméno, to pojem. Je potřeba rychle se zapracovat, setřepat ze sebe nervozitu a stát se platným hráčem, který Viktorii pomůže. To je můj cíl," vytýčil si Poznar.

Reklama

Související témata: