Hlavní obsah

Šilhavý Slavii ukočíruje, ujišťuje Tvrdík. Jednání se Zemanem zhatila vyšší moc

Aktualizováno

Týden nejistoty skončil, úvodním tréninkem v Edenu se za pár minut fotbalistů pražské Slavie ujímá kouč Jaroslav Šilhavý, jehož ze svých služeb bleskově uvolnila Dukla. „Oslovili jsme tři domácí trenéry, čtyři zahraniční a Zdeňka Zemana. S volbou pana Šilhavého jsme velmi spokojení. Věříme, že on Slavii ukočíruje,“ říká šéf klubu Jaroslav Tvrdík. Jednání se Zemanem podle něj překazila vyšší moc.

Rozhovor s Jaroslavem TvrdíkemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jednání vršovického klubu budilo rozpaky. Minulé pondělí Slavia propustila kouče Dušana Uhrina mladšího, od té doby vedl tým jeho asistent Petr Čuhel. A nástupce nikde. Zástupce čínského vlastníka ovšem tvrdí, že vše bylo pod kontrolou.

„Dali jsme si pět pracovních dnů - během nich trenéra našli. S volbou Jaroslava Šilhavého jsme velmi spokojení. Je to kouč, jehož si vážíme, málokdo má za posledních pět let v českém fotbale tolik úspěchů jako on. Ve Slavii navíc hrál, takže o něm můžeme říkat, že je to náš sešívaný. A hlavně srdcař, to je důležité. Srdce a nasazení týmu zatím chybí, což je podle nás největší mínus," poukazuje Jaroslav Tvrdík.

Podle něj byl Šilhavý od začátku jednou z priorit. Ale co rychle zrušená dohoda s Lubošem Kozlem či římské námluvy se Zdeňkem Zemanem...?

„Generální ředitel Martin Krob odvedl vynikající práci. Oslovili jsme tři domácí trenéry, čtyři zahraniční a Zdeňka Zemana, za pět dnů byl Martin ve třech zemích," rekapituluje Tvrdík.

Kozel se prý lekl tlaku

Příchod jiného exslávisty Kozla už byl na spadnutí. „Ano, na začátku byl jedním z největších favoritů. Byli jsme s ním nejdál, ale jednání neskončilo dobře. Minulé úterý zbývalo už jen dokončit, měli jsme pocit, že jsme si podali ruku," líčí klubový šéf.

„Jenže večer byly zveřejněny některé podrobnosti - a pan Kozel si to rychle rozmyslel. Asi to nebyl trenér vhodný pracovat pod velkým tlakem," říká Tvrdík a nadále naznačuje, že informace neunikly ze Slavie, nýbrž z FAČR, jež je zaměstnavatelem kouče reprezentační osmnáctky.

Fanoušci sešívaných si pak hodně slibovali od jednání s renomovaným trenérem českého původu žijícím v Itálii.

„Velmi si vážíme, že Zdeněk Zeman projevil o práci ve Slavii zájem. Je to legenda, jednání nešlo odmítnout. Chtěl konečně zanechat trenérskou stopu také v České republice. Měli jsme zájem, z důvodu vyšší moci však jednání skončila dřív, než začala. Víc k tomu nelze říci," líčí Tvrdík tajemně.

Filosofie? Vítězství a chemie týmu!

Šilhavý mimo jiné dělal u národního týmu asistenta Karlu Brücknerovi, jehož se teď Slavia snaží získat jako konzultanta. Na pořadu dne je však především start nového kouče, který již v neděli povede mužstvo v ligovém duelu v Teplicích.

„Mou filosofií by mělo být především vítězství a také nastavení správné chemie mužstva. Hráči tady jsou kvalitní, ale chemie zatím nefunguje ideálně. A to je můj první úkol," avizuje Šilhavý.

Z Julisky si přivedl své tradiční asistenty Chytrého a Veselého, během dneška se pak má rozhodnout, co bude se stávajícím triumvirátem Čuhel, Kmoch, Černý. „S kluky jsem ještě nemluvil, o finální podobě realizačního týmu se rozhodneme," avizuje Šilhavý.

Uhrinovým asistentům klub nejspíš nabídne práci v jiné roli.

Reklama

Související témata: