Hlavní obsah

Nikoliv Dukla, africký Dino z Belgie míří na Slovácko

Uherské Hradiště

Fotbalisty Slovácka posílí devatenáctiletý ghanský útočník Benjamin Tetteh. Přichází na roční hostování ze Standardu Lutych. Díky své výšce 198 centimetrů by mohl být ve Slovácku náhradou za Libora Doška, který ukončil kariéru. Dnes přiletěl do Čech a má svůj transfer definitivně uzavřít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Stanislav Levý se dočká posily.

Článek

Původně se zdálo, že útočník kollerovského typu zamíří do Dukly. Benjamin Tetteh (19) je 198 centimetrů vysoký hráč Standardu Lutych a reprezentant Ghany do 20 let. V Evropě je od loňského roku a v belgické lize si zatím připsal dva góly.

"Mohlo by jít o zajímavé oživení české ligy, na svoji výšku je Tetteh pružný a pohyblivý," avizoval pro Sport.cz manažer Pavel Zíka z agentury Global Sports, který spolu s německým společníkem hráče zastupuje.

Nakonec však Tetteh neskončil na Julsice, ale míří na Slovácko.

"Zájemců bylo více, ale Slovácko bylo rychlejší a přímočařejší. Navíc v osobě Standy Levého má kvalitního a zkušeného trenéra, který umí pracovat se zahraničními hráči," líčí Zíka.

V minulé sezóně odehrál Tetteh 12 utkání belgické ligy za Lutych a dal v nich jeden gól. Ve Slovácku by měl pomoci vyřešit problém, že po odchodu Doška má klub jediného klasického hrotového útočníka Francise Koného, který však má zdravotní potíže. Na hrotu tak museli nastupovat Jaroslav Diviš a Milan Kerbr, kteří jsou však spíše křídelními hráči.

Reklama

Související témata: