Hlavní obsah

Výhrůžka Slavie? Pelta věří, že Číňané českou reprezentaci neopustí

Praha

Vypadalo to jako vyhlášení války. Vlastník fotbalové Slavie, který je zároveň partnerem české reprezentace, minulý týden pohrozil, že vypoví partnerství s FAČR. Klub z Edenu totiž tvrdí, že právě ze Strahova unikly citlivé detaily z chystaných námluv s trenérem Lubošem Kozlem, který je zaměstnancem asociace. První muž českého fotbalu Miroslav Pelta si nedokáže představit, že by Číňané smlouvu opravdu zrušili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Miroslav Pelta.

Článek

Český fotbal registruje nové partnery. Těsně před startem nejvyšší domácí soutěže dala lize své jméno společnost e.Pojisteni.cz, nyní byla oznámena spolupráce Ligové fotbalové asociace se společností AAA Auto.

„A brzy představíme sponzora dalšího," avizuje Miroslav Pelta, předseda FAČR.

Minulý týden se ovšem objevil nad Strahovem černý mrak.

„V případě, že by se potvrdilo, že se jedná o úmyslné poškození SK Slavia Praha, vypovíme naše partnerství s FAČR," varoval Tomáš Bůzek, zástupce majoritního vlastníka Slavie, společnosti CEFC Group.

Nebyli jsme účastníkem jednání, diví se Pelta

Sešívaní doteď žádné logické zdůvodnění nepředložili, nicméně také ústy šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka i nadále tvrdí, že právě z asociace unikly informace, jež měly vršovický klub záměrně diskreditovat.

„Je pro mě těžké rozmíšku komentovat. Mluvilo se v ní o nás, ale my přece nebyli účastníkem jednání mezi Slavií a trenérem Kozlem," argumentuje Pelta.

Reprezentanti i do kvalifikace mistrovství světa 2018 v Rusku vstoupili s vybavením, na němž nadále figuruje také logo CEFC China.

„Dokud ji druhá strana nevypoví, tak smlouva platí. Je to tak velká společnost, že si nedovedu představit, že by kvůli něčemu takovému od smlouvy odstoupila," věří Pelta.

Reklama