Hlavní obsah

Už jsem ten gól potřeboval, ulevil si loňský nejlepší střelec Karviné Budínský

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Pět kol čekal loňský na první ligovou branku nejlepší střelec Karviné ve druhé lize Lukáš Budínský. Trefil se až proti Jihlavě, kdy tečovanou střelou z přímého kopu načal destrukci Vysočiny. Karviná výhrou 3:0 dosáhla na zatím nejvyšší výhru v první lize a poprvé neinkasovala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Karviné se radují z gólu v duelu proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Máte za sebou výsledkově nejlepší utkání. Bylo to i herně nejlepší?

Už i ve Zlíně to bylo lepší, tam se nám ale nepovedlo uhrát dobrý výsledek (porážka 0:3). Dneska jsme vyhráli zaslouženě, zase jsme se odlepili a můžeme jít dál.

Dvakrát jste proti Jihlavě skórovali ze standardní situace. I když tomu vašemu gólu předcházela dost výrazná teč.

Trenér gólmanů mi říká, ať to zkouším poslat do chumlu přímo na bránu, protože je tam velká pravděpodobnost, že to tečuje buď některý z probíhajících spoluhráčů, nebo soupeř. Nebo to může proletět přímo do branky.

Byla Jihlava v něčem vůbec nebezpečná? Nějaké šance měla, ale vyložených jich moc nebylo.

Chystali jsme se na jejich rychlé brejky po krajích. Nakonec ale jejich doposud nejlepší střelec Litevec Ikaunieks nenastoupil a možná to bylo o to snazší.

Největší příležitost jste Jihlavě ve druhém poločase připravil svou nepovedenou malou domů zřejmě vy. Co se tam stalo špatně?

Viděl jsem, že tam jejich útočník je, ale ta moje přihrávka byla taková leklá. Trochu jsem nám to zavařil, ale naštěstí Lašty (brankář Jan Laštůvka) dobře vyběhl a stihl před Rabušicem míč odehrát. Musím mu něco koupit.

Co to bude?

To ještě nevím, dohodnu se s ním.

Krátce po zápase jste v tabulce pátí, co na to říkáte?

Je to parádní, ale pořád je to teprve začátek soutěže. Potřebujeme těch bodů získat co nejvíce, protože na jaře už to bude složitější.

Ulevilo se vám po vstřelené brance? V minulé sezóně jste jich nastřílel jedenáct, v té aktuální to byl první gól.

Určitě ano. Vím, že se ode mne ty góly očekávají a doufám, že to ze mně títmo spadlo. V první líze je to ve vápně složitější a trochu jsem cítil, že se do šestnáctky i málo tlačím. Snad je to pryč.

Reklama

Související témata: