Hlavní obsah

Teplice už Šilhavému jednu premiéru zkazily. Vystrčí na něj Ljevakovič svůj frňák?

Nový kouč fotbalové Slavie musí doufat, že nevstoupí dvakrát do téže řeky. Když na startu ligy debutoval na lavičce Dukly, jeho nový tým na Julisce podlehl Teplicím. A hádejte, na koho Jaroslav Šilhavý narazí při své další premiéře, když se teď bleskově přesunul do Edenu...? Ano, samozřejmě znovu na Teplice, navíc venku na Stínadlech.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Teplický záložník Admir Ljevakovič (vlevo) slaví se spoluhráčem Janem Krobem gól proti Jihlavě.

Článek

Ne že by proti němu něco měli. Přesto Severočeši netají, že se na trenéra gentlemana chystají. „Na Dukle jsme nedávno pana Šilhavého porazili. Tak věřím, že se nám to podaří i doma, když teď přijede se Slavií. Chceme navázat na výkon a výhru v Jihlavě," avizuje kapitán Admir Ljevakovič.

Právě zkušený bosenský záložník vstřelil na Vysočině vítězný gól a oslavil ho tradičně s klaunským frňákem na nose. Tepličtí tak měli příjemnou pauzu, v tabulce mají o tři body víc než ambiciózní Slavia.

„Absolvovali jsme taky několik kondičních tréninků, ale všechno se teď snáší líp. Psychicky jsme v pohodě. Jen bychom měli hrát ještě líp dopředu," líčí Ljevakovič.

Svátek i pro exslávistu Šmejkala

Zápas je pochopitelně mimořádný i pro teplického kouče Daniela Šmejkala, který jako hráč získal se Slavií v roce 1996 mistrovský titul, později v ní trénoval juniorku.

„Je to dvacet let. Prožil jsem na Slavii krásná léta jako hráč, později i jako trenér. Bude to pro mě trošku pikantnější utkání, ale nemyslím si, že by to mělo na něco vliv," usmívá se trenér. „Moc se těšíme! Odehráli jsme zatím dva domácí duely s atraktivními soupeři, teď přijde třetí. Věřím, že body zůstanou doma," doufá Šmejkal.

Debutantův úkol? Bodovat a vyhrát!

Jeho protějšek se do Slavie vrátil po 23 letech. Hrával za sešívané ještě v éře dřevěné tribuny v Edenu. A dobře ví, co ho v trenérské premiéře na lavičce červenobílých čeká.

„Těším se moc. Je to premiéra ve Slavii po hodně letech. Samozřejmě si uvědomuji situaci, která tady je. Potřebujeme bodovat a vyhrát. Teplice, stejně jako Slavia, mají nového trenéra. Věřím, že se i naši hráči budou chtít ukázat," říká Jaroslav Šilhavý, který má Slavii vrátit do české špičky.

Zápas 6. kola Teplice - Slavia se hraje večer od 18:15, přímý přenos vysílá ČT sport, všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama