Hlavní obsah

Kdyby to obránce netečoval, tak gól nedám, popisoval první ligovou trefu karvinský Puchel

Karviná

Do teprve druhého ligového utkání zasáhl v sobotu proti Jihlavě karvinský odchovanec Erik Puchel. Poprvé nakoukl do ligy v úvodním domácím zápase proti Zbrojovce Brno, za čtyři minuty, které na hřišti strávil, toho ale příliš ukázat nemohl. To proti Vysočině využil svůj čas dokonale. V 51. minutě šel místo Petra Galušky do hry a o sedm minut později se radoval z premiérového prvoligového gólu.

Foto: Sport.cz

Libor Holík gratuluje Eriku Puchelovi ke vstřelené brance do sítě Jihlavy

Článek

Začátek si mohl stěží malovat lepší. „Je to pro mě obrovské povzbuzení. Ještě před tím gólem mohl jednu situaci vyřešit lépe přihrávkou, ale ten míč mi utekl. Dostal se ale zpátky k nám, vykombinovali jsme to do šestnáctky, kde jsem to sice dostal na slabší pravou nohu, ale zkusil jsem to a přes obránce to tam zapadlo. Jsem moc rád, i když, kdyby to protihráč netečoval, tak to do branky možná ani nedoletí. Ale kdybych nevystřelil tak gól nedám," culil se po utkání šťastný střelec.

V týmu Karviné z logických důvodů příliš odchovanců není. Slezský tým je v lize nováčkem a těžko by obstál jen s hráči, kteří se učili fotbalovému umění právě v Karviné. „Na druhou stranu je ale super pocit, když se dostanete z přípravky až do prvoligového týmu a nemusíte nikam přestupovat. Díky tomu hraju ligu na karvinském novém stadiónu a před skvělými lidmi. Je to báječný pocit," svěřoval se Puchel.

Maká pořád naplno

Těžší to prý v konkurenci protřelejších spoluhráčů nemá. „Byli jsme na stejné startovní čáře. Trenér Weber vybral hráče a těm se dařilo. Proto my ostatní musíme makat, aby se na nás taky dostalo. Po porážce ve Zlíně trenér sestavu trochu proměnil a proti Jihlavě jsem dostal ve druhém poločase šanci i já. Vyšlo mi to, dal jsem gól a budu zvědavý, jak to půjde dál. Ale nechám se překvapit," popisoval Puchel.

„Makám pořád naplno a věřím, že se do základu dostanu. A i když nebudu v základu a budeme vyhrávat, tak budu spokojený," dodával 20letý mládežnický reprezentant.

Karviné start do první prvoligové sezóny vyšel parádně. Po šesti kolech je s jedenácti body na pátém místě, jen tři body za mistrovskou Plzní. A právě na její hřiště příští víkend Weberova družina pocestuje. Ale že by tam jeli na výlet s vědomím, že mají nahráno, Puchel odmítá. „Plzeň zatím nehraje v bůhvíjaké formě. Myslím si, že máme šanci a můžeme překvapit. Jdeme do každého utkání s tím, že ho chceme vyhrát. V Boleslavi nám to vyšlo, tak proč by to nemohlo vyjít i v Plzni?" nevzdává souboj s mistrem Erik Puchel.

Reklama

Související témata: