Hlavní obsah

Nemáme body a zodpovědný jsem za to já, kaje se jihlavský trenér Hipp

Jihlava

Před cestou do Karviné si kouč fotbalistů Jihlavy Michal Hipp liboval, že má po dvoutýdenní pauze a vyprázdněné marodce konečně příjemné starosti při skládání sestavy. Po devadesáti minutách hrůzy a zasloužené porážce 0:3 na půdě nováčka neskrýval roztrpčení.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Jihlavy Michal Hipp.

Článek

Jeho tým v posledních třech zápasech nevstřelil gól, nevyhrál ani na šestý pokus a v tabulce je předposlední. „Nejsem naivní, vnímám to. Nejsou body a je jasné, že jsem za to zodpovědný já," přemítal nad svým osudem slovenský trenér, jenž přišel na Vysočinu loni v prosinci místo Milana Bokši.

„Debakl v Karviné je pro mě opravdu velkým zklamáním. Hlavně proto, že jsme měli docela dlouhou dobu na přípravu. Ukazovali jsme si, jak hrají, o to víc mě mrzí, že nás porazili stejnými zbraněmi, s nimiž uspěli proti Brnu a Dukle. Tedy bojovností, obrovským odhodláním a nasazením," konstatoval Hipp.

Zároveň odmítal, že by jeho hráči Karvinou podcenili. „V naší situaci to snad ani nejde. Znovu jsme selhali v efektivitě, problémy máme i v defenzívě. Situace není růžová, ale zavinili jsme si ji sami a sami se z ní musíme i dostat. A nestačí si o tom jen vyprávět. Musíme to ukázat na hřišti," upozornil kouč.

Jednu z pouhých dvou jihlavských šancí měl útočník Lukáš Zoubele, který překonal potíže s třísly a poprvé v sezóně naskočil do zápasu od první minuty. Místo vyrovnání ale poslal míč jen do Laštůvky. „Chtěl jsem ho nejdřív přelobovat, jenže on udělal krok dozadu, a já to už měl na dlouhou nohu. Zazdil jsem to, byla to stoprocentní šance. Přesně tohle je náš problém," lamentoval Zoubele. „Dva body po šesti kolech je hodně špatné. Budeme si to muset vyříkat. Něco se prostě musí stát," dodával.

Reklama

Související témata: