Hlavní obsah

Ligové milníky: Šmicer v Liberci titul nejdřív ztratil, pak ho tam slavil

Praha

Rok si musel počkat, ale stálo to za to. Pro ikonu Slavie byl Liberec nejdřív prokletý, pak se však na jeho hřišti trofeje pro mistra dočkal. Právě zápasům Vladimíra Šmicra se sešívanými na půdě Slovanu v polovině 90. let je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy. Jak si jeho nástupci povedou proti Liberci v pondělním duelu doma v Edenu...?

Šmicer proti Liberci

 
Článek

Zápasy v Liberci byly pro Slavii v polovině 90. let úhelným kamenem. Na jaře 1995 sem Beránkův tým zamířil v zoufalé naději. Po porážce 0:1 však sešívaní kolo před koncem definitivně přišli o šanci na titul.

„Chtěli jsme ho za každou cenu získat, vždyť Slavia na něj v té době čekala déle než 45 let... Bohužel jsme prohráli v Liberci a zase ho slavila Sparta," vybavuje si Vladimír Šmicer.

O rok později se červenobílí revanšovali. Titul už měli v kapse, vyhráli 3:2 a na Městském stadiónu v Liberci převzali mistrovský pohár. Po dlouhých 49 letech.

„Čtyři roky jsem hrál za první tým Slavie - a třikrát skončil druhý. V mistrovské sezóně nás ale posílil Karel Poborský, hráli jsme výborně v evropských pohárech a titul zaslouženě získali. Měli jsme výborný tým," vzpomíná Šmicer s úsměvem.

Zápas 7. ligového kola Slavia - Liberec se hraje v pondělí od 18:30 před kamerami ČT sport, sledovat ho můžete v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: