Hlavní obsah

Sudí Zelinka s Pochylým v Příbrami podivně chybovali

Příbram

Běžela 54. minuta sobotního duelu fotbalové ligy, když se Příbram dostala s Teplicemi do vedení 2:1. Rezkův centr vrátil před branku Tregler a Jiránek, zezadu evidentně strčený Vaněčkem přesto v pádu dostal míč hlavou do sítě. Jenže balón mu při pádu lehce zavadil o ruku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Příbramští hráči se radují ze sporného gólu na 2:1, zatímco hráči Teplic protestují. Branka nakonec nebyla uznána.

Článek
Fotogalerie

Asistent Stanislav Pochylý běžel s praporkem k půlící čáře na znamení, že gól platí. Tepličtí obklíčili hlavního rozhodčího Miroslava Zelinku a zejména gólman Tomáš Grigar mu důrazně vysvětloval, že domácí dali gól rukou. David Vaněček, který byl situaci nejblíže, neprotestoval.

Zelinka, původně směřující rovněž do středového kruhu přesile podlehl a šel se poradit s Pochylým. Gól následně neuznal a Jiránkovi dal žlutou kartu. Podle televizních záběrů Pochylý nemohl nic vidět přes klubko hráčů v malém vápně, stejně jako Zelinka, který byl ve špatném postavení za zády hráčů. Kupodivu najednou prozřeli.

Domácí Martin Jiránek ruku nepopíral, ale... „Protihráč do mne strčil zezadu a vychýlil mě, takže jsem míč hlavou sice trefil, ale při pádu mi lehce brnknul o ruku. Když nebyl gól uznán, měla se pískat penalta," konstatoval příbramský stoper.

Hlavní sudí neviděl, náhle však prozřel

Jenže Zelinka, který „zázračně" viděl ruku, ač měl zakrytý výhled, neviděl faul, který měl naopak jako na dlani. V utkání ale „přehlédl" více sporných momentů. Domácí nakonec první podzimní vítězství vydřeli i přes nepřízeň arbitrů, problém dál nechtěli řešit. Odmítají spekulovat, že jde o pomstu za domnělé prohřešky z minulosti.

Klub Jaroslava Starky se netěší dobré pověsti, co se týká rozhodčích, nejednou mu bylo vytýkáno, že se sudími „pracuje." O to se měl starat Roman Rogoz. Jenže ten byl vyhozen a jeho nástupce, bývalý sudí Michal Paták, se rozhodčím vyhýbá, aby nebyl z čehokoliv podezírán.

Jestliže Listkiewiczova komise tvrdí, že měří všem stejně, což až na drobné výjimky zatím platí, měla by si inkriminovaný moment z Příbrami dobře prohlédnout.

Reklama

Související témata: