Hlavní obsah

Zápas jsme prohráli vlastní hloupostí, zlobil se Vachoušek

Byl to souboj nejlepší obrany na hřištích soupeřů, kde na podzim ještě neinkasovala, s útokem, který na podzim nedal ani gól... Fotbalisté Teplic na příbramském trávníku v sobotu dvakrát vedli, nakonec ale prohráli 2:3. Obrana vyhořela. Góly jim dali příbramští útočníci - Majtán. Brandner a Mahmutovič, bývalý teplický hráč. Rozčarování Severočechů bylo obrovské...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Režisér hry teplického týmu Štěpán Vachoušek.

Článek
Fotogalerie

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme gól a kontrolovali hru. Jenže pak jsme si nechali dát gól po rohu. Úvod druhé půle byl takový rozháraný, ale znovu jsme vedli. V tu chvíli jsem věřil, že vedení už udržíme a přidáme třeba další branku. Pro mne nepochopitelně jsme si nechali dát dva góly. Příbram bojovala do poslední chvíle, ale vlastní hloupostí jsme zápas nakonec prohráli," kroutil nevěřícně hlavou nejzkušenější z teplických hráčů Štěpán Vachoušek.

Dva góly byly k ničemu, litoval Vaněček

Útočník Severočechů David Vaněček se na podzim rozstřílel. Gól dal Slavii a v sobotu Příbrami hned dva. Přesto odcházel z trávníku hodně naštvaný.

„V první půli jsme ještě obstáli. Hráli jsme to, co jsme chtěli, byla tam spousta centrů ze stran. Až na ten výpadek, kdy Příbram vyrovnala, jsme měli utkání pod kontrolou. Ve druhé půli jsme totálně propadli a vůbec nechápu, co se s námi stalo. Měli jsme možná dvě šance, dali jsme jeden gól, ale pak jsme už vůbec nestíhali," kroutil hlavou Vaněček.

„Ty moje dva góly byly vzhledem k výsledku vlastně k ničemu. To je veliké zklamání. Nemyslím si, že bychom propadli sebeuspokojení, protože do konce zápasu zbývalo nějakých dvacet minut. Stát se mohlo cokoliv a také se stalo. Pochopitelně jsem ale věřil, že vyhrajeme," dodal.

Trenér Daniel Šmejkal příčiny našel. „Do stavu 2:1 jsme hráli solidně a vedli zaslouženě. Jenže zápas se rozhodoval v závěru, a ten jsme nezvládli. Byli jsme nedisciplinovaní a soupeř nás potrestal. Příbram vyhrála zaslouženě. My jsme si ten náš špatný závěr vypili do dna," konstatoval teplický kouč.

Reklama

Související témata: