Hlavní obsah

Proti Teplicím jsem neměl mimořádnou motivaci, tvrdil příbramský Mahmutovič

Karel FeltSport.czPrávo

Sedm a půl roku oblékal třicetiletý Bosňan Aidin Mahmutovič teplický dres. Vyrostl tady v útočníka, který přitahoval pozornost i bundesligových klubů. Nakonec se upsal mistrovské Plzni, jenže tam se neprosadil a už druhou sezónu putuje po hostováních. Nejprve to byla Olomouc, které k záchraně nepomohl, na podzim se o to pokouší v Příbrami. V sobotu v 7. kole fotbalové ePojisteni.cz ligy rozhodl v nastavení o jejím vítězství 3:2 právě nad Teplicemi...

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic, Aidin Mahmutović z Příbrami a Admir Ljevakovič z Teplic.

Článek

Měl jste proti Teplicím mimořádnou motivaci?

Neměl. Jsem profesionál a mým úkolem je dávat góly z klub, jehož dres oblékám, což je teď Příbram. Na hřiště jsem šel s tím, abych mužstvu pomohl zápas otočil. Vím, že branky umím střílet a povedlo se to.

Šest kol trvalo, než Příbram dala gól. Věřil jste, že už to konečně přijde?

Věřil jsem v každém zápase. Proti Teplicím pro nás zápas zase začal špatně. Dostali jsme gól ze standardky, ale povedlo se nám vyrovnat a zvládli jsme to i po druhé inkasované brance. V minulých zápasech jsme takové situace nezvládali. Nebyla tam ani pořádná snaha. Teď ano a utkání jsme vyhráli. Musíme ale dál sbírat body.

Takže Příbram už prolomila prokletí?

To se pozná až v dalších zápasech. Tohle byla jen první výhra, i když moc důležitá. Liga je velice těžká. Teprve se ukáže, jestli to s Teplicemi byla náhoda, a budeme v té předchozí bídě pokračovat, nebo ne, a půjdeme nahoru.

Nestrašily vás nuly na kontě bodů i vstřelených gólů?

Nebylo to příjemné, ale věřili jsme, že se to musí otočit.

Dal jste vítězný gól, ale přestože jste byl na hřišti třináct minut, mohl jste dát dva...

Při té první šanci mi k míči chyběl krok. Musel jsem jít do skluzu. Tomáš Grigar už balón měl. Trefil jsem ho, doufám, že ne moc.

Vítězný gól jste dal v poněkud akrobatické pozici. Pomohlo vám, že gólmana Grigara znáte z Teplic?

Viděl jsem, že Tomáš Majtán bude míč sklepávat zpátky, dával to z mrtvého bodu. Balón jsem netrefil dobře, ale důležité je, že skončil v síti. Znalost Grigara mi nijak nepomohla. Vždyť ještě za Plzeň jsem proti němu kopal penaltu a on mě vychytal.

Zatím v Příbrami střídáte. Trenér Rada říkal, že doháníte kondici. Už jste ji dohnal?

Myslím si, že už jsem pár týdnů připravený. Trenér se rozhodl, že budu střídat. Musím si místo v základní sestavě vybojovat na hřišti.

Reklama

Související témata: