Hlavní obsah

Sparta čelí zlínské euforii. Položí za oslavence Lafatu a trenéra Ščasného i život...?

Praha

Oba jsou z Letné, oba jako jediné týmy v lize ještě na podzim neprohrály. První místo však ve šlágru 7. kola kupodivu nebude hájit Sparta, ale domácí Zlín. Má na Pražany dva body k dobru a Letenští vědí, že je čeká těžká práce. Zápas Zlín - Sparta se hraje v pondělí od 17:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural při své soutěžní premiéře v dresu Sparty rozhodl o její jarní výhře ve Zlíně.

Článek

Dva zápasy po reprezentační přestávce hodily Spartu o hodný kus zpátky. S Mladou Boleslaví doma remizovala 2:2 a v Southamptonu prohrála hladce 0:3.

„Favoritem budeme asi my, ale čeká nás těžký zápas. Zlín je v euforii, budeme se snažit jim jejich sérii ukončit a naopak nějakou naši zase nastartovat," přeje si reprezentant Michal Kadlec v rozhovoru pro klubovou televizi.

Ševci však nemají pro sparťanské plány pochopení. „Naše postavení v tabulce jen umocňuje zajímavost utkání. Jsme odhodlaní vyhrát - a první místo si udržet," ujišťuje brankář Stanislav Dostál.

Dát více charakteru do hry

Sparta bude hrát pro svého kapitána Davida Lafatu, který v neděli oslavil 35. narozeniny. A nejspíš také o trenéra Ščasného, jenž by podle zákulisních informací nemusel další případný nezdar ustát. Pokud jeho tým nezvítězí, bude se v tabulce dívat dál na záda nejen Zlínu, ale už i Mladé Boleslavi a Plzni.

„Jak z toho ven? Jen poctivou prací. Co skřípe, to zjednodušit. Dát více charakteru do hry a položit na hřišti život," vyzývá mužstvo asistent Zdeněk Svoboda.

Jeho tým se možná vytasí i s Tomášem Rosickým. Každopádně by už měl mít k dispozici Bořka Dočkala, po jehož zranění herně velmi strádal.

„Vypadá to dobře. Už jsem se zapojil do tréninku s mužstvem, chtělo to najet postupně. Teď už bych měl být k dispozici," avizuje Dočkal.

Reklama

Související témata: