Hlavní obsah

Největší problém Karviné? Ten, že Plzeň byla moc dobrá, řekl kouč nováčka Weber

Nováček z Karviné vlétl do fotbalové ligy nad očekávání solidně, v úvodních 6 zápasech nastřádal 10 bodů. V neděli v Plzni však narazil. Ať se Moravané snažili sebevíc, kvalitativní rozdíl byl značný, utkání bylo pouze otázkou skóre. Nakonec Viktoria zvítězila 2:0 díky gólům Tomáše Hořavy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Tomáš Hořava se raduje z druhé trefy proti karviné.

Článek

„Věřil jsem, že Plzeň potrápíme víc. Není ale pro nás ostuda přiznat, že jsme prohráli s lepším týmem," prohlásil trenér Karviné Jozef Weber. Nebyl zaskočený, že Viktoria na jeho tým vlétla od první vteřiny. Podobný scénář očekával. Jen věřil v mnohem menší dominanci Západočechů.

„Nepřekvapilo nás, jak domácí začali. Chtěli jsme ale samozřejmě víc držet míč. Jenže někdy něco chcete, není vám to umožněno. Kluky nechci kritizovat, největší problém byl takový, že Plzeň byla moc dobrá," přiznal sportovně Weber.

Karviná dostal úder hned zkraje zápasu z pokutového kopu, kterému předcházel hodně zbytečný faul mladého Holíka na domácího Bakoše. „Holík sedí v kabině, chudák, smutný. Zápas byl pro něj těžký, v Plzni narazil na hráče jiného levelu, než doposud. Ale právě tohle on potřebuje," podotkl Weber.

„Zkušenější hráč by si pohyb soupeře pohlídal, nebyl to souboj o míč, jen běžecký," dodal kouč s tím, že o osudu utkání rozhodla definitivně druhá inkasovaná branka ve druhém poločase.

Moravané sice jasně padli, nicméně i oni nesli na výtečné partii svůj podíl. Nesnížili se výhradně k betonování, „autobus" zaparkovali pouze před stadiónem. Pokoušeli se o svoji hru, která jim doposud nesla úspěchy. "Víc než šanci Janečky jsme si ale bohužel nevypracovali. Jak jsem řekl, Plzeň vyhrála zaslouženě," uzavřel Weber.

neu

Reklama

Související témata: