Hlavní obsah

Měl šlágr vyhrát, ale remizoval. Slibuju, že sám sebe neodvolám, ironizuje Ščasný

Zlín

Kdo ví, jak dlouho mu tři břevna, která trefili jeho chlapci, budou znít v uších. Kuloáry se v posledních dnech nesly informace, že trenér fotbalové Sparty Zdeněk Ščasný dostal před ligovým šlágrem ve Zlíně ultimátum - výhru nad vedoucím týmem tabulky. Pražané však úkol nezvládli, remíza 1:1 je pro ně další ztrátou. Nic platné jim není, že herně působili mnohem lépe než proti Mladé Boleslavi a v Southamptonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný během zápasu ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

Jaký vliv může mít remíza na vaše postavení?

Mám postavení hlavního trenéra, a to je velmi slušné postavení. Jestli máte na myslí mé odvolání, na to se ptejte jinde. Já sám sebe neodvolám. Slibuju.

Pamatujete zápas, v němž by váš tým trefil tři břevna?

Teď si podobný nevybavím, vyměnil bych je samozřejmě za jeden gól. Po prvním se prý míč odrazil za čáru, ale já to neviděl. Bohužel, je to velká škoda.

Jaké pocity ve vás tedy po remíze ve Zlíně převládají?

Chtěli jsme tři body. Výkon z úvodu zápasu jsme devalvovali stupidní standardkou, po níž jsme inkasovali. Po půli jsme měli víc náběhů za obranu, dostali jsme soupeře pod tlak. Chyběla tomu však vítězná branka, věděli jsme, že pak už bude Zlín hrát jen na brejky. Podali jsme výrazně lepší výkon než v předchozích dvou zápasech. Kluci to oddřeli, odmakali. Máme na co navázat.

Čím si herní zlepšení vysvětlujete?

Po reprezentační pauze jsme byli totálně rozházení, což se projevilo v utkání s Mladou Boleslaví. Southampton pak byl jednoznačně lepší než my. Ve Zlíně už jsme byli koncentrovaní a připravení. Vrátil se Dočkal, což bylo strašně znát.

Rosický zase nebyl ani na lavičce. Proč?

Chtěl jsem s Mladou Boleslaví utnout čekání na jeho start, uvidíme, kdy nastane situace k jeho dalšímu zápasu. Tým by se neměl upínat jen na jednoho hráče. Až Tomáš nastoupí, bude to pro nás bonus. Těžko říci, zda už příště v derby. Jak říkám, já se k tomu neupínám.

Reklama

Související témata: