Hlavní obsah

Tak jsme první, no a co...!? Jugas udržel Zlíncester na vlně

Zlín

Tři břevna soupeře se štěstím přežili, sami ale také mohli šlágr 7. ligového kola rozhodnout. „Tak jsme první, no a co...!?“ nesl se z kabiny fotbalistů Zlína nadšený chorál. Ševci remizovali se Spartou 1:1 a udrželi se na první příčce tabulky. Moravský Zlíncester tak dál píše pohádku ve stylu anglického Leicesteru. „Teď se ukáže, jakou máme sílu,“ uvědomuje si stoper a kapitán Jakub Jugas, autor vedoucí branky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský stoper Jakub Jugas (vpředu) se raduje z gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Zápas, jaký zlínská Letná ještě nezažila. Beznadějně vyprodaný stadión sledoval bitvu, v níž Ševci proti favorizované Spartě uhájili první místo.

„Dobrý bod, dobrý výkon, dobrá kulisa," pochvaluje si Jakub Jugas. Již potřetí se na podzim trefil a jeho gól udržel Zlín na vlně euforie. „Nebyl nejdůležitější, ale spíš nejkrásnější vzhledem k tomu, že padl proti Spartě a před plným stadiónem," cení si čtyřiadvacetiletý zlínský odchovanec.

Ševci dál zůstávají senzačním lídrem české ligy. „Doufám, že na prvním místě vydržíme co nejdéle. Teď se ukáže, jakou máme sílu. Jedeme na Hradec Králové, pak se budeme bavit o dalším zápase. Nemůžeme tvrdit, že na špici budeme pořád. Jsme jen Zlín. Jsme skromní a budeme pracovat dál," jako by kapitán mluvil z duše trenérovi Bohumilu Páníkovi.

Chtěli se poměřit s Rosickým

Také na jaře Zlín doma nad Spartou vedl, ale nakonec prohrál 1:2. „Ještě jsme nebyli tolik zkušení. Tentokrát jsme si už poradili dobře. Hráli jsme odvážněji, dopředu a šance jsme ve druhém poločase měli," srovnává Jugas.

Zlínští mohou litovat jen toho, že v týmu soupeře chyběl Tomáš Rosický. „Je to velká osobnost a velký hráč, těšili jsme se na něj. Že nepřijel, nás trošku mrzí. Jediná výhoda byla, že nás neohrozil."

Ševci tak prodloužili tápání Sparty, která nevyhrála ani třetí soutěžní zápas po reprezentační přestávce.

„Na Spartu se každý vybičuje. Měli jsme navíc plný dům, tak jsme se vyhecovali. Sparta teď není ve formě, ale nic to neznamená. U nich je otázka jednoho týdne, kdy se do toho znovu dostanou," myslí si Jugas.

Reklama

Související témata: