Hlavní obsah

Slavia chystá na derby Šventa a spol. I Rosický trénuje, kontruje Ščasný

Praha
Aktualizováno

Bitva o vládce Prahy klepe na dveře, a tak nesmiřitelní rivalové mobilizují všechny možné zdroje. Fotbalisté Slavie by v nedělním duelu 8. ligového kola měli na Letné nastoupit kompletnější než v posledních zápasech, domácí Sparta má zase v talónu navrátilce Rosického. „Až na dva všichni naši hráči trénují. A Tomáš je mezi trénujícími,“ nechce trenér Zdeněk Ščasný předem prozradit, zda velkou zbraň vytasí.

Zdeněk Ščasný před derbyVideo: Sport.cz

 
Článek

Znají se dobře, vždyť Jaroslav Šilhavý začínal s trenéřinou jako asistent Zdeňka Ščasného na Žižkově.

„Máme s Jardou výborný vztah, což není mezi trenéry zcela běžné," poukazuje Ščasný.

Těžko se něčím vzájemně překvapí, přesto samozřejmě nějaký překvapivý trumf hledají. Před derby je nový kouč Slavie konkrétnější.

„Těší mě, že na marodce zůstává už jen Kenija. Uzdravení záložníci Ščuk, Švento a Souček už trénují, takže všichni by měli být připraveni nastoupit," avizuje Šilhavý.

Ultimátum? Žádné nemám...

Jeho protějšek prozradí jen, že dva jeho svěřenci netrénují. Lze si tedy jen domýšlet, že by to mohli být Zahustel a Vácha, kteří se zranili v posledních dnech.

Jinak letenský kouč nechává sešívané na pochybách, zda se mají chystat i na Tomáše Rosického. Ščasný samozřejmě může být pod tlakem, aby už Malého Mozarta nasadil.

„Nevnímám fanoušky a tlaky zvenku, jen přípravu na zápas. Natolik jsem zkušený, abych věděl, že je třeba zůstat v klidu. Ale derby pochopitelně patří k velkým zápasům, kdy bychom Tomáše hodně potřebovali," říká trenér.

Již před duelem ve Zlíně se spekulovalo, že měl od vedení klubu ultimátum, aby na Moravě zvítězil. Mužstvo se sice herně zvedlo, přesto s překvapivým lídrem ligy uhrálo jen remízu 1:1. Jaká je tedy situace před derby...?

„Žádné ultimátum nemám, připravuji se na zápas," ujišťuje Ščasný.

Zápas 8. ligového kola Sparta - Slavia se hraje v neděli od 15:30, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice