Hlavní obsah

Dukla - Brno 4:2Dukla si připsala druhou výhru doma po sobě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Beauguel 1 : 0
11. Štetina 2 : 0
36. Škoda 2 : 1
46. Škoda 2 : 2
64. Juroška 3 : 2
68. Štetina 4 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Dukly přestříleli v 8. ligovém kole Brno 4:2. Pražané v 11. minutě vedli po trefách Jeana-Davida Beauguela a Lukáše Štetiny 2:0, Michal Škoda pak sice dvěma góly srovnal, ale Jan Juroška a svou druhou brankou Štetina rozhodli o výhře domácích. Dukla tak navázala na minulé vítězství 4:1 nad Bohemians, naopak Zbrojovka se trápí a z posledních tří kol má jediný bod.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jean-David Beauguel z Dukly se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Dukla prožila snový vstup do utkání. Bezpalec poslal dlouhý pas za obranu, na který si naběhl Beauguel a na začátku druhé minuty propálil Melichárka. Pražané oplatili Zbrojovce bleskový gól z jarního zápasu, v němž brněnský Hyčka otevřel skóre už po 14 sekundách. Beauguel zároveň zlomil své střelecké trápení a v lize skóroval po 30 zápasech.

V 11. minutě přidali domácí druhou branku. Juroškův přímý kop do vápna prodloužil Olayinka a Štetina na zadní tyči propasíroval míč skrz Melichárka za čáru.

Brno zahrozilo až v 21. minutě, kdy Hyčkova rána tečovaná jedním z domácích hráčů skončila těsně mimo. Jinak ale tempo jednoznačně diktovala Dukla. Ve 33. minutě Šural chybnou přihrávkou poslal do sóla domácího Néstora, ale ten místo střely zkoušel kličku a tu Melichárek vystihl.

Ve 36. minutě se Zbrojovka dostala zpět do hry. Na Hyčkův centr z levé strany si naběhl Škoda a hlavou s pomocí tyče snížil. Navázal tak na gól z minulého duelu s Hradcem. Domácí si mohli vzít dvoubrankový náskok do přestávky zpět, jenže Néstor neproměnil ani další únik.

Škoda zařídil i vyrovnávací branku

Pražany zahozené šance přišly draho. Na startu druhé půle ze strany opět poslal na malé vápno míč Hyčka a Škoda po 35 sekundách po přestávce srovnal. Dva góly v jednom ligovém utkání dal potřetí v kariéře.

Dukla na chvíli vypadla z role a vzápětí málem otočil stav Polák, který pálil těsně vedle. Domácí se pak oklepali a pokračovali v zahazování šancí. Hanousek v 56. minutě zůstal po přímém kopu sám na malém vápně, ale hlavou trestuhodně minul. Vzápětí po Vraštilově hrubé chybě šel opět sám na Melichárka Néstor, znovu si však v zakončení počínal tragicky a pouze lehce dloubl míč do brankářových rukavic.

V 63. minutě už se Pražané dočkali třetí trefy. Smolař zápasu Néstor zatáhl míč po levé straně, poslal jej napříč malým vápnem a Juroška ve skluzu skóroval.

Za pět minut domácí zvýšili. Melichárek vyrazil centr nešťastně do obránce Dukly Štetiny, od něhož se míč dostal do sítě. Slovenský stoper dal poprvé v české lize dva góly v jednom utkání. Vzápětí sebral Beauguelovi další trefu Melichárek. Na druhé straně Hyčkovu tečovanou ránu zneškodnil domácí Rada.

8. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Zbrojovka Brno 4:2 (2:1)
Branky: 11. a 68. Štetina, 2. Beauguel, 63. Juroška - 36. a 46. Škoda. Rozhodčí: Machálek - Blažej, Myška. ŽK: Hanousek - Šural, Škoda, Přichystal. Diváci: 1432.
Dukla: Rada - Kušnír, Bezpalec, Štetina, Preisler - Néstor (76. Čajič), Tetour, Hanousek - Juroška (84. Koval), Beauguel, Olayinka (61. Považanec). Trenér: Hynek.
Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Jovanovič, Lutonský - Sedlák, Polák (77. Lacko) - Pašek (61. Přichystal), Škoda, Hyčka - Řezníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: