Hlavní obsah

Hradec - Zlín 0:2Zlín vyhrál i nad Hradcem Králové a nadále vládne tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Diop 0 : 1
90. Vukadinovič 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína v 8. kole první ligy vyhráli 2:0 nad Hradcem Králové a nadále drží neporazitelnost i první místo v tabulce, kde mají náskok jednoho bodu na Mladou Boleslav. Duel hraný právě v Mladé Boleslavi, kde má Hradec azyl kvůli rekonstrukci stadionu, rozhodl ve 37. minutě Dame Diop. V poslední minutě zvýšil po brejku Vukadin Vukadinovič. Zlín tak v lize bodoval podeváté za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec prvního gólu Dame Diop (vpravo) a Tomáš Hájek ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Zlín udělal v sestavě změny oproti poslednímu utkání se Spartou. Do hry se vrátil uzdravený Pazdera a po trestu Hájek. Znovu však potvrdil svou velmi dobrou formu.

První poločas byl herně poměrně vyrovnaný. Hrálo se především ve středu hřiště. Ovšem již ve 27. minutě byl trenér hostí Páník nucen měnit sestavu svého týmu. Na nosítkách hřiště opustil Živulič, který má podle prvních informací zlomenou kost v nártu a bude chybět několik týdnů.

Ke konci první půle si Zlín vypracoval dvě brankové příležitosti. První z nich zakončil Harba do břevna a následnou dorážku Diopa chytil gólman Ottmar. Druhá šance hostí už však gólem skončila.

Hradec snahu v gól nepřetavil

Kopečný zatáhl míč, který se k němu vrátil, následně poslal před branku střílený centr. Míč prošel až na zadní tyč, kde ho zblízka doklepl do odkryté branky Diop. A když v poslední minutě první části vychytal hlavičku Žondry gólman Dostál, tak se odcházelo do kabin za stavu 0:1.

Do druhé půle nastoupil Hradec aktivněji. Veškerou snahu vložil do útoku, čímž se v obraně tvořil prostor pro Zlín. Všechny střelecké pokusy hostů však zkrachovali na brankáři Ottmarovi nebo hradecké obraně. Na druhé straně hřiště neskončila gólem šance Žondry a i střela Martana skončila těsně vedle pravé tyče. Brankář Dostál pak výborně vychytal Pázlera.

V závěru utkání Hradec Králové tlačil a snažil se o vyrovnání, ovšem bohužel pro domácí udeřili hráči hostí. Diop skvělou přihrávkou vyslal do úniku Vukadina Vukadinoviče, který zakončil přesně a střelou k přední tyči rozvlnil síť Ottmarovy branky.

8. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Branka: 37. Diop, 90. Vukadinovič. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Plašil, Martan, Žondra - Hnaníček, Jugas. Diváci: 1420.
Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Chleboun, Polom, Plašil (86. Schwarz) - Trubač (75. Krátký), Janoušek - Martan, Pázler, Malinský (57. Vlkanova) - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Kopečný, Živulič (23. Janíček), Hnaníček, Holík (73. Vukadinovič) - Harba (81. Traore), Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: