Hlavní obsah

Živulič má zlomenou zánártní kost a bude chybět několik týdnů

Mladá Boleslav

Fotbalisté Zlína se budou muset několik týdnů obejít bez jednoho ze svých klíčových hráčů Diega Živuliče. Chorvatský záložník si ze sobotního utkání s Hradcem Králové odnesl zlomenou zánártní kosti na noze.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

"Má zlomenou nártní nebo zánártní kůstku. Je to pro nás obrovský problém. Máme v mužstvu další hráče, Diego je ale výjimečný hráč včetně povahových rysů, takže je to pro nás velká ztráta," uvedl trenér Bohumil Páník na pozápasové tiskové konferenci.

Podle prvních odhadů by se měl čtyřiadvacetiletý defenzivní středopolař léčit zhruba pět týdnů. "Ale já věřím, že stihne na podzim ještě něco odehrát. Před námi je reprezentační pauza čtrnáct dní, takže čas hraje taky pro nás. Je to borec, který se dokáže do hry velice rychle dostat," věří Páník.

Odchovanec Rijeky přišel do Zlína v roce 2014. V minulé sezóně odehrál 20 zápasů, než ho vyřadily zdravotní potíže. A v této sezóně se vypracoval mezi klíčové postavy. V úvodu sezóny hrál dokonce i přesto, že mu to doktoři kvůli trombóze nedoporučovali.

"Já jsem v týmu ještě takového hráče neměl. Navíc z Balkánu, který má vlastnosti západního fotbalisty. Je to profesionál každým coulem. Doufám, že se dostane opět rychle do formy a budeme ho mít za šest týdnů zpět na hřišti," dodal zlínský kouč.

Reklama

Související témata: