Hlavní obsah

Plzeňský Bakoš vítěznou trefou potvrdil, že na Teplice umí: Konečně jsem odčinil tu penaltu

Teplice

Dá se na to úspěšně sázet. Jakmile Marek Bakoš nastoupí proti Teplicím, je vysoce pravděpodobné, že dá gól. V sobotu na Stínadlech bilanci potvrdil, Plzni vystřelil výhru 1:0. Byla to sedmá trefa slovenského útočníka do sítě Severočechů v posledních osmi duelech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Góóól! Útočník Viktorie Plzeň Marek Bakoš oslavuje svoji trefu z penalty - archivní snímek.

Článek

Cítíte se specialistou na Teplice?

Nechci to zakřiknout, ale co se týká Teplic, daří se mi. Góly jsem jim dal i na hostování v Liberci. Byla tu pouze jedna nepříjemná věc: před čtyřmi lety jsem na Stínadlech zahodil penaltu a prohráli jsme. Jako bych tím urazil fotbalového boha, nedokázali jsme tady dlouhou dobu vyhrát. Až teď. Měl jsem to v hlavě, chtěl jsem zaváhání odčinit. Konečně se mi to podařilo.

Vaše gólová střela byla jediná, kterou Viktoria vyslala na domácí branku. O čem to svědčí?

Že soupeř hrál výborně. Byl nepříjemný, tvrdý, agresivní. Nedaroval nám nic zadarmo. Musím přiznat, že z naší strany to herně nebylo ideální.

Bylo to šťastné vítězství?

Nemyslím. Bylo odpracované. Každý z nás na hřišti podal poctivý výkon. Stejně jako mně kluci gratulovali za vstřelený gól, musím já plácat po ramenou je, jak to skvěle zvládli v defenzivě.

Byly Teplice nejtěžším venkovním soupeřem na podzim?

Myslím, že i Liberec hrál proti nám výborně. Zápas měl podobný průběh, bylo to o bojovnosti, o soubojích. Je pro nás nesmírně cenné, že jsme oba tyto těžké duely dokázali vyhrát.

Milan Petržela vám před gólem nachystal míč jako na podnosu. Šlo vůbec branku minout?

Zahodit se dá všechno... Milan mi to připravil opravdu fantasticky. Snažil jsem se intuitivně najít vhodné místo pro nahrávku. Zakončení možná vypadalo jednoduše, o to víc jsem se soustředil, abych nepřestřelil.

Reklama

Související témata: