Hlavní obsah

Mešanovič se v derby omluvil. Za nepodanou ruku trenérovi i za zahozenou penaltu

Praha

Musel se v derby omluvit. Za neproměněnou penaltu těsně před přestávkou, dvě tři zmařené šance, ale koneckonců i za úlet v předchozím ligovém duelu proti Liberci, kdy po závěrečném hvizdu ignoroval ruku podávanou trenérem Šilhavým a popuzeně odešel do šaten. Omluva bosenského legionáře ve slávistických službách Murise Mešanoviče ovšem stála za to. Vždyť svou trefou rozhodl o osudu derby pražských „S“. A na Letné k tomu!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Jiří Bílek (vlevo) a Muris Mešanovič se na Letné radují po vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

„Můj nejdůležitější gól v Čechách a tudíž obrovská radost. Jsem rád, že jsem nejen napravil zahozený pokutový kop, ale hlavně že jsem se takto omluvil," chrlil ze sebe šestadvacetiletý Mešanovič, který po půlhodině střídal zraněného Škodu, aby dal ve druhé půli gól, jenž byl klíčem k slávistickému vítězství v derby.

„Už předtím jsem mohl dvakrát skórovat. Nejdřív jsem na malém vápně obelstil Holka, ale už jsem nestačil správně nastavit nohu a bránu minul, pak přišla penalta, kterou jsem také nedal. Stane se. Podstatné je, že se do šancí dostávám, a když nějakou neproměním, nijak mě to netrápí. Přijde další," tvrdil, že si ze selhání tváří v tvář Koubkovi nedělal hlavu.

Určitě mu pomohlo i to, že se za ním navzdory pár dnů starému excesu vydal sám trenér a ještě na hřišti ho konejšil. „Nevadí, máš celou druhou půli, abys gól dal. Třeba nějakého šmudlu, ale balón tam procpeš," povzbuzoval ho Šilhavý.

Spoluhráči vyčítavá slova nepoužili

„Ani od spoluhráčů jsem neslyšel jediné vyčítavé slovo. To já nadával. Samo sebou že sám sobě," vypadlo z Mešanoviče, že se musel krotit. Na rozdíl od pondělního excesu, kdy ho frustrovalo, že se na trávník nedostal a tudíž prošel kolem ruky podávané trenérem Šilhavým bez povšimnutí, tentokrát situaci zvládl.

„Liberecký úlet je za mnou, byla to moje blbost. Dostal jsem od klubového vedení pokutu, omluvil se trenérovi i mužstvu a řekli jsme si, že jedeme dál. Teď jsem rád, že jsem mančaftu pomohl k výhře nad Spartou. Zvlášť, když jsem Letenským gól ještě nikdy nedal."

Problém s ním neměl, neboť Barákova rána od tyče se odrazila přímo k němu, takže za přihlížení domácí obrany pohodlně uklízel balón do sítě.

Pomezní pelášil k půlce

„Hned jsem juknul na pomezního. Mířil si to ke středové čáře, takže jsem mohl také běžet slavit," ulevilo se Mešanovičovi, že se o ofsajd nejednalo a o jeho gólu tudíž nebylo pochyb.

O gólu vítězném, který byl omluvou, jak se patří.

„A také gólu stejně zaslouženém, jako bylo naše vítězství. Trenér si na taktiku hodně potrpí, takže jsme byli na Spartu dobře připraveni. Přistupovali jsme k domácím fotbalistům, nenechávali je hrát, měli jsme míč pod kontrolou. A nejenže jsme dali dva góly, my měli další tři čtyři šance. Hlavně já," glosoval povedený výkon Slavie i svůj náhradník Mešanovič.

Reklama