Hlavní obsah

Jasný ofsajd. Nevím, kam asistentka koukala, soptí po plichtě v Brně sparťanský brankář Koubek

Brno

Neodmávané postavení mimo hru asistentkou sudího Ratajovou připravilo patrně fotbalisty Sparty o výhru v ligovém duelu v Brně. V hektickém závěru dokázala Zbrojovka srovnat na 2:2 i 3:3, v nastaveném čase stanovil konečné skóre zřejmě z ofsajdové pozice domácí záložník Hyčka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Bořek Dočkal a Ondřej Mazuch v diskusi s rozhodčím Pavlem Královcem a asistentkou Lucií Ratajovou po sporném gólu na 3:3.

Článek
Fotogalerie

„Absolutně netuším, kam asistentka koukala, šlo o jasný ofsajd. Gól byl rozhodně neregulérní, Hyčka mně navíc nedovoleně bránil na brankové čáře v pohybu. Jsem strašně zklamaný," říkal po závěrečném hvizdu v emocích sparťanský gólman Tomáš Koubek.

Vzápětí ovšem hledal příčiny další ztráty v nejvyšší soutěži i ve vlastních řadách. „Poslední roh jsme neměli vůbec dopustit, utkání jsme měli i tak dovést do vítězného konce. Pod trenérem Holoubkem jdeme evidentně herně nahoru, avšak po triumfu v Evropské lize nad Interem Milán jsme to bohužel v Brně výsledkově nepotvrdili. Závěr naprosto kazí celkový dojem," vrátil se znovu ke kontroverznímu momentu.

Brněnský Alois Hyčka připustil, že se hned poté, co dopravil míč do sítě, podíval směrem k postranní čáře. „Pomezní běžela na střed, a tak jsem začal slavit. Pokud to ofsajd skutečně byl, nedivím se sparťanům, že jsou naštvaní. I když jsme inkasovali třetí gól v úplném závěru řádné hrací doby, pořád jsem věřil, že se dá s utkáním ještě něco dělat. Po rohu Honza Polák balón nadzvedl a poté se poodrážel až ke mně. Snažil jsem se ho tlačit k tyči. Povedlo se," líčil nadšeně Hyčka. „Vzhledem k průběhu má pro nás plichta cenu zlata," je si jistý.

Holoubka žerou i jiné chyby

Zaskakujícího hlavního kouče letenského týmu Davida Holoubka brněnské vyrovnání v posledních vteřinách hodně mrzelo. „Víc než to, že k němu asi došlo neprávem, hodlám především řešit, proč jsme Zbrojovce dovolili, aby zahrávala standardku. A taky mě žere, že jsme za stavu 2:1 pro nás nepřidali uklidňující třetí trefu. Vhodných situací jsme si pro to vytvořili docela dost. Kdybychom po duelu s Interem brali všechny body i v Brně, byl bych mnohem šťastnější," tvrdí.

Holoubek netuší, jak se jeho trenérská pozice ve Spartě bude vyvíjet dál. „Počkám na rozhodnutí vedení, podle toho se zachovám. Přirozeným vývojem bych samozřejmě zodpovědnost za první tým na Letné dřív nebo později dlouhodobě převzít chtěl," připouští. „Mně to sice nepřísluší hodnotit, ale myslím, že už je dost zralý na to, aby nás vedl," domnívá se Koubek.

Reklama

Související témata: