Hlavní obsah

Liberec - Teplice 2:0Slovan dominoval a slaví první domácí vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Folprecht 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalovému Liberci se ulevilo, v nedělním podvečeru porazil Teplice a slaví první domácí výhru v probíhající ligové sezóně. Hosté nedokázali pokořit obranu Slovanu při třetím vzájemném utkání v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Radim Breite ze Slovanu Liberec.

Článek
Fotogalerie

Domácí fanoušci před zápasem vyvěsili transparenty „Sparta se odmítá" a „Sparta předchází pád", jimiž si žádali setrvání trenéra Jindřicha Trpišovského, o jehož služby má klub z Letné eminentní zájem.

Bez ohledu na dění kolem postu hlavního kouče a únavu ze čtvrtečního duelu Evropské ligy s PAOK Soluň začali Liberečtí ostře a během úvodních minut se opakovaně po solidních kombinacích z křídel dostali do nebezpečných střeleckých pozic, jenže buď jejich pokusy zmařil Grigar nebo chyběly Komličenkovi na malém vápně centimetry, aby sklepl míč do prázdné branky.

Pak libereckou defenzivu vystrašil Fillo, který dravým průnikem prošel středem hřiště na velké vápno, ale jeho rána mířila jen do břevna domácí branky. Od Teplic šlo o jedinou vydařenou akci první půle, následně hře jednoznačně dominovali domácí. Jejich převaha byla obrovská. Byli rychlejší, důraznější, ovšem finální fázi řešili vysokými centry, s nimiž dlouháni v teplické obraně neměli problém. A když Karafiát z přímého kopu těsně před přestávkou parádně zakroutil míč do šibenice, blýskl se skvělým zákrokem Grigar.

Krátce po obrátce pak teplický gólman reflexivně vyrazil dělovku Vůcha, ale o pár minut později už čisté konto neudržel. Liberecký záložník po centru Komličenka z pravé strany sklepl na značce pokutového kopu míč proti noze Folprechtovi, jenž s rozvahou uklidil míč do sítě - 1:0. A než se hosté vzpamatovali, prohrávali o dva góly, protože Ljevakovič pouštěl míč Grigarovi, ale Breite stihl míč vypíchnout a pod Grigarem prostrčit do branky - 2:0.

Naději na případný zvrat hostům záhy udržel Grigar, když skvostně vytáhl přímý kop Bartla. Ještě více mohli myšlenky fotbalistů Teplic na bodový zisk oživit Kučera a Fillo, jenže jejich dělovky v 80. minutě bravurně zneškodnil Dúbravka. V dalším průběhu už Liberec žádné ohrožení vlastní branky nepřipustil, a tak Teplice už tři kola čekají na bodový zisk.

Fotbalová liga - 9. kolo:
Slovan Liberec - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 56. Folprecht, 60. Breite. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Boček. ŽK: Hovorka - Kodeš, Červenka, Kučera, Vondrášek. Diváci: 2936.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Karafiát, Sýkora - Bartl (79. Súkenník), Breite, Folprecht, Vůch - Komličenko (85. Baroš), Markovič (67. Ševčík). Trenér: Trpišovský.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma - Ljevakovič - Fillo, Kodeš (61. Potočný), Kučera, Hora (87. Kukec) - Vaněček (67. Červenka). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: