Hlavní obsah

Trpišovský má v pondělí sezení s libereckým bossem, pak už bude vše na dohodě klubů

Liberec

První ligové vítězství v sezóně na domácím stadiónu vybojovali fotbalisté Liberce v neděli při konfrontaci s Teplicemi. Během duelu fanoušci Slovanu vyvěsili transparenty, jimiž nabádali trenéra Jindřicha Trpišovského, aby nevyslyšel vábení pražské Sparty. I při děkovačce po výhře 2:0 pak šéfa liberecké lavičky přemlouvali, aby zůstal pod Ještědem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský během utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

„Transparenty jsem vnímal. O situaci mluví všichni a pro nikoho není jednoduchá. Pro lidi, pro hráče, pro mě. Neodehrálo se nic ostřejšího a proběhlo to slušnou formou, za což jsem moc rád. Jen jsem slyšel párkrát z tribuny, že jestli se upíšu Spartě, už mě v Liberci nebudou mít rádi," vyprávěl Trpišovský po jednoznačném vítězství svého týmu.

Během prvního bezbrankového poločasu nejvěrnější fanoušci vyvěsili transparenty „Sparta se odmítá" a „Sparta předchází pád". Trpišovskému nemohly uniknout. „Chápu ty emoce," pronesl. Však také při závěrečné děkovačce několikrát u diváků zastavil, mezi nejvěrnější příznivce hodil tradiční kšiltovku a s fanoušky debatoval.

„Chtěli znát situaci. Vyčítali mi, že jsem se nevyjadřoval a nekomunikoval. Ale já vážně moc nevím. Jedno jednání se Spartou jsem měl, nic jsme nedomluvili. Vše se bude řešit až nyní. I tak zněla domluva s libereckým majitelem Ludvíkem Karlem. Nechtěl jsem mít zastřenou hlavu před zápasem s Teplicemi. Sejdeme se v pondělí, ujasníme si stanoviska a následně budou vše řešit kluby," nepřímo Trpišovský potvrdil, že o místo ve Spartě stojí. Je však smluvně vázán na severu, a tak se budou muset domluvit nejvyšší bossové na odstupném.

Své stanovisko řekne nejdřív hráčům

„Nejprve moje stanovisko uslyší hráči," odmítal Trpišovský potvrdit zájem o trenérský přestup ještě před nedělní večeří s libereckými svěřenci. Však i ti nepřímo potvrdili, že Trpišovského dny v Liberci jsou naplněny. „Chtěli bychom, aby zůstal, ale jde o Spartu, tudíž jej chápeme," krčil rameny záložník Egon Vůch. „Brečet nebudeme, ale nabídka ze Sparty se neodmítá," přitakal i střelec vítězné branky Zdeněk Folprecht. „Jsem moc rád za vztahy, které máme. Dostal jsem v Liberci obrovskou šanci a snažil jsem se ji splatit. Část mého srdce bude vždy patřit Slovanu," ujišťoval Trpišovský.

Pokud mělo jít o jeho poslední vystoupení na lavičce Slovanu, zvládli Severočeši loučení velmi důstojně. Zápasu totiž absolutně dominovali. „Jde o zlaté body, protože naše situace v tabulce si žádala vítězství. Předchozí ligové výsledky nebyly ideální. A vyhrát jsme chtěli i kvůli lidem, kteří i v nevlídném počasí vytvořili skvělou atmosféru," říkal Trpišovský.

„Přiblížili jsme se výkonům z minulé sezóny, jimiž by se měl Slovan prezentovat. Byli jsme nebezpeční a soupeře valili od první minuty. Na domácí scéně šlo jednoznačně o náš nejlepší výkon. Do útočné fáze jsme se zapojovali až v osmi lidech, nešlo o žádný alibistický fotbal, ale kontrolovali jsme hru a předvedli přesvědčivý výkon. Odpíchli jsme se z nejhoršího," těšilo Trpišovského, že pokud odejde, bude mít jeho nástupce příjemnější pozici.

Reklama