Hlavní obsah

Zatímco ostatní trenéři reprezentační pauzu vítají, pro plzeňského Pivarníka představuje komplikaci

Plzeň

Je prostě v jiné situaci než ostatní... Zatímco většina ligových trenérů reprezentační přestávku vyplněnou kvalifikačními duely s Německem a Ázerbájdžánem vítá, kouč plzeňských fotbalistů Roman Pivarník se mračí. „Pro nás představuje noční můru, ale nic s tím nenadělám. Nezbývá mi, než přestávku akceptovat,“ připomíná trenér ligového lídra, že bude mít úplně jiné starosti než drtivá většina jeho kolegů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.

Článek

Zatímco v ostatních klubech se bude trénovat a hráči se budou během pauzy v poklidu chystat na sedm závěrečných podzimních kol, Pivarník nebude mít trénovat s kým.

„Zůstalo mi sedm osm hráčů, protože všichni ostatní se rozjeli za českým a slovenským áčkem a jednadvacítkou. Albánec Kace se k nim přidal, takže na začátek jsem dopřál hráčům pár dnů volna na odpočinek po náročném programu předchozích týdnů, a teprve pak se začnu chystat s těmi, co v Plzni zbyli. Ale musím přibrat i nějaké juniory, aby nás bylo alespoň deset," povzdechl si.

„Situace je o to složitější, že ani z reprezentačních srazů se hráči nevrátí najednou, protože každý z pěti národních týmů hraje v jiném termínu. Poslední dorazí ve čtvrtek a my přitom na další ligový zápas na Slovácku odjíždíme v pátek sotva přestávka skončí. Prostě další komplikace," připomínal kouč ligového lídra, že nebude mít s kým pracovat na záměrech, které s plzeňským celkem má.

Cíl před pauzou splnili

Hra Viktorie na soupeřových hřištích totiž stále nenaplňuje Pivarníkovy představy, což platí jak pro domácí soutěž, tak i evropskou pohárovou scénu.

„Trenér si poradí a určitě zase přijde se zábavnou formou přípravy, při níž si odpočineme a zároveň procvičíme nějaké herní varianty a hlavně střelbu," je ovšem přesvědčený Michal Krmenčík, že i se zredukovaným kádrem se obhájce titulu na závěr podzimu nachystá dobře.

„Co nám také zbývá? Chtěli jsme se před přestávkou dostat navzdory obtížnému programu a rychlému sledu zápasů v ligové tabulce na první příčku, což se po výhře nad Hradcem Králové povedlo. Teď prostě musíme pokračovat a vyrovnat se tudíž i s reprezentační přestávkou. A to přesto, že představuje komplikaci," uznával Pivarník, že jiného zbytí ani nemá.

Reklama

Související témata: