Hlavní obsah

Damková skončila v komisi rozhodčích kvůli vytížení v UEFA

Praha

Dagmar Damková ukončila své působení v komisi rozhodčích Fotbalové asociace ČR. Její rozhodnutí vzal v pátek na vědomí výkonný výbor asociace. Důvodem je její vytížení v orgánech FIFA a UEFA, kde je v komisi sudích.

Foto: Petr Horník, Právo

Dagmar Damková.

Článek

Jednačtyřicetiletá bývalá ligová rozhodčí od roku 2011 do letošního března komisi rozhodčích FAČR šéfovala, než se rozhodla z pozice předsedkyně odstoupit rovněž kvůli vytížení na mezinárodní scéně. Zůstala její členkou, a to i pod vedením nového šéfa Michala Listkiewicze, ale nyní skončila definitivně.

Komisi však údajně o svém rozhodnutí neinformovala. "Já i předseda komise Michal Listkiewicz jsme se to dozvěděli až na základě včerejšího komuniké výkonného výboru. Formálně ani neformálně jsme o tom předtím nejednali. Paní Damková se tak patrně rozhodla proto, že je vytížena na mezinárodním poli," řekl serveru iSport.cz místopředseda komise rozhodčích Petr Mlsna.

Damková zůstává na FAČR v komisi ženského fotbalu. V UEFA patří k nejvlivnějším ženám a její záměr soustředit se na mezinárodní kariéru by mohl naznačovat, že by její pozice mohla v budoucnu ještě posílit. UEFA musí například dosadit ženu do rady FIFA a spekulovalo se o tom, že právě Damková by mohla být jednou z kandidátek.

Výkonný výbor vzal rovněž na vědomí rezignaci Luboše Koželuha z postu člena představenstva dceřiné společnosti STES, která má na starosti fotbalový marketing. Bývalý hokejový funkcionář byl ředitelem společnosti od roku 2013. Podle serveru lidovky.cz by jeho místo mohl zaujmout dosavadní marketingový ředitel oddělení profesionálních soutěží Martin Malík.

Reklama

Související témata: