Hlavní obsah

Tříletý Hašek si místo krtečka pouštěl Ligu mistrů. Teď s tátou zvou na Víkend otců

Praha

Fotbal je jejich údělem. Internacionál Martin Hašek momentálně trénuje druholigovou Vlašim, jeho stejnojmenný syn hostuje ze Sparty v Bohemians, kde sbírá úvodní prvoligové starty. Oba Haškové pak zvou na Víkend otců - 10. kolo ePojisteni.cz ligy a 11. kolo Fotbalové národní ligy bude poprvé v této sezóně věnováno otcům s dětmi, respektive celým rodinám, které na stadióny dvou nejvyšších soutěží zavítají.

Den otců, Haškové

 
Článek

Jako král z pohádky má tři syny. Martina, Filipa a Mojmíra. Internacionál Martin Hašek v úterý oslavil 47. narozeniny a nemusí mít strach, že by neměl v rodině komu předat fotbalové žezlo.

„Jako tatínek fotbalista jsem všechny kluky vedl k fotbalu. U prvních dvou to nebyl žádný problém, měli sport v genech. U třetího už je vztah k němu vlažnější," líčí otec.

Martin byl tak trochu zázračné dítě. „Jen co se naučil chodit, už kopal. A když se ráno probudil, měl dvě nejoblíbenější kazety. Zápasy Tilburg - Sparta a Sparta - Spartak Moskva, protože v obou zápasech padlo hodně gólů... Jen si představte tříleté dítě, které si místo krtečka, pouští zápasy Ligy mistrů," směje se i po letech Martin Hašek starší.

„Často dostávám od táty trenérské rady. A když je nálada, tak je i poslouchám... Ba ne, vážně, tak z 90 procent s nimi souhlasím," říká syn.

Jak to u Hašku chodí, můžete si poslechnout na přiloženém videu.

Zvláštní akce na podzim i na jaře

Víkend otců se v této sezóně uskuteční poprvé a pokryje celkem 15 utkání od pátku do neděle. Stejný formát čeká fanoušky i v jarní části.

„Víkend otců je pro nás akcí, kterou pořádáme už po několikáté. Kluby chtějí tímto poděkovat všem rodinám s dětmi, které stadióny pravidelně navštěvují. A zároveň přilákat nové návštěvníky z řad tatínků, maminek, dědečků, babiček i dětí," poukazuje Daniel Hajný, ředitel komunikace profesionálních soutěží.

Zvláštní péče se o víkendu dočkají především otcové se svými potomky. Připraven bude speciální program, který pro ně jednotlivé kluby nachystají.

Podrobnosti ke všem nachystaným akcím naleznou fanoušci na webech jednotlivých klubů.

Reklama