Hlavní obsah

Výkon byl dobrý, ale máme prázdné ruce, lituje kouč Bohemky Koubek

Praha

I když Bohemians v pátek večer ligové utkání s Mladou Boleslaví prohráli, zaplněný Ďolíček Klokanům tleskal a skandoval: „Hoši děkujem!“ Kouč Miroslav Koubek po utkání přiznal: „Za celou dobu, co trénuji v lize, jsem nikdy neslyšel, aby po domácí porážce 1:3 fanoušci tleskali a hráčům děkovali. Ocenili ale náš výkon,“ říkal s dojetím v hlase...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Bohemians Miroslav Koubek během utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Jak jste viděl zápas z lavičky?

Myslím si, že to bylo atraktivní utkání. Hráli jsme proti silnému soupeři, který potvrdil svoje kvality zejména v zakončení. Chladnokrevně potrestal naše chyby. My jsme naopak jejich chyby nepotrestali. Při tom jsme měli dost gólových šancí. Měli jsme v zápase pasáže, kdy jsme vyvinuli silný tlak. Boleslav ho ale dokázala ustát. Máme ruce prázdné, ale za výkon se stydět nemusíme.

Co vašim hráčům chybělo v koncovce, vždyť jste dvacetkrát vystřelili směrem na bránu a sedmkrát mezi tyče?

Chtělo to v zakončení víc klidu. Takového, jaký prokázal třeba Chramosta při druhém gólu. To jsou ty rozdílové věci. Tohle dalo výsledku konečný punc, včetně chyb Milana Jiráska.

Jste na něj naštvaný víc za chybu, po níž padl první gól, nebo kvůli vyloučení?

Obojí bylo hloupé. Chyba, jakou udělal před gólem Matějovského, kdy s ním prohrál souboj, se nemže stát, ale stala se. Proti takovému soupeři to je od nás dárek. Vyloučení bylo také zbytečné. Za balónem byli další naši hráči, mohl situaci řešit lépe. Především klidněji.

Překvapilo vás, že jste Boleslav přehrávali, a to i v deseti?

Já vím, že naše mužstvo má obrovský útočný potenciál. Vidím ale i nedostatky, které jsme měli vzadu. Věci, na které jsme se upozorňovali, že je musíme zvládnout, jsme úplně nezvládli. Mužstvo má ale solidní úroveň.

Myslíte si, že kdyby nedošlo k vyloučení Jiráska, tak byste zápas vyrovnali nebo dokonce otočili?

To už nikdo nezjistí. Minimálně k bodu jsme měli blízko. Šli jsme do absolutního rizika. Poslal jsem na hřiště další útočníky. Cítil jsem, že pořád je šance. Nechtěl jsem hrát v nějakém obranném bloku. Chtěli jsme vyrovnat. Museli jsme otevřít obranu a soupeř toho chladnokrevně využil ke vstřelení třetího gólu.

Reklama

Související témata: