Hlavní obsah

Sparťanský lazaret vstupuje do kritické fáze sezóny

Praha

Devět borců mají na marodce, propastných devět bodů také momentálně ztrácejí na první Mladou Boleslav. V dnešní dohrávce 10. ligového kola tak fotbalisté pražské Sparty berou jen vítězství. Tím spíše, že doma hostí předposlední Jihlavu a pak je čeká náročný týden se zápasy v izraelské Beerševě a v Plzni. Utkání Sparta - Jihlava se hraje od 15:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Lukáš Juliš, David Lafata a další oslavují gól na 2:0 během utkání 3. kola MOL Cupu v Českých Budějovicích.

Článek

Trenér David Holoubek nejspíš bude s určením sestavy brzy hotov. Proti středečnímu pohárovému duelu v Českých Budějovicích už by měl mít k dispozici Zahustela a Holzera, na marodce však zůstává devět fotbalistů - Bičík, Costa, Čermák, Frýdek, Rosický, Sáček, Štěch, Šural a Vácha.

Nadále tak platí, že kdo je zdravý, hraje. „O naší marodce bylo už hodně řečeno a napsáno. Máme k dispozici mladé hráče ze Strahova a věříme, že nám pomohou k tomu, abychom zápas proti Jihlavě zvládli," ujišťuje asistent Zdeněk Svoboda v rozhovoru pro klubovou televizi.

Marodka Sparty
David Bičíkzranění prstu na ruce
Costasvalové zranění
Aleš Čermáksvalové zranění
Martin Frýdekzkřížené vazy
Tomáš Rosickýzranění achilovky
Michal Sáčeksvalové zranění
Marek Štěchzranění kolene
Josef Šuralsvalové zranění
Lukáš Váchaoperace kolene

Zdaleka však nejde jen o duel s Vysočinou. Spousta důležitějších soubojů Spartu ještě do konce podzimu čeká a za daného stavu je otázkou, jaký kádr jí pro ně zbyde. Když se jí mužstvo rozpadlo koncem jara, dalo se to vysvětlit jako daň náročnému programu v souvislosti s postupem do čtvrtfinále Evropské ligy. Jestliže se však stejný stav opakuje již v polovině podzimu, už to není náhoda a stojí za podrobnou analýzu, jaký je důvod.

Nekomfortní situace v náročném programu

„Komplikací je jakékoliv zranění. A když se sejdou v takovém počtu, tak už je to hodně nekomfortní situace. Navíc v náročném programu, který nás teď včetně cestování čeká," poukazuje reprezentant Bořek Dočkal.

Zároveň si uvědomuje, že se Sparta dostala do situace, kdy už si nemůže nechat konkurenci ještě více odskočit. „Vnímám to jako klíčové týdny celé sezóny. Potřebujeme zápasy za každou cenu zvládnout, hlavně v lize, tak i v Evropské lize. Aby ještě bylo o co hrát, až se začnou kluci uzdravovat a pomůžou nám," definuje Dočkal neúprosnou letenskou realitu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice