Hlavní obsah

Hazardovali jsme s výsledkem. Drzejší tým by v Hradci dal gólů víc, řekl kouč Slavie Šilhavý

Co převzal Slavii, tým z Edenu šlape. Čím dál tím líp. Sobotní triumf v Hradci Králové (3:0) byl čtvrtým ligovým v řadě, navíc opět s nulou. Trenér Jaroslav Šilhavý si po utkání mnul ruce, vysokou výhru si pochvaloval. Nicméně euforii brzdí, nevidí k ní důvod. „Jsme teprve na začátku cesty. Nemyslím, že je všechno vynikající," řekl kouč Slavie.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Článek

Jeho tým na Votroky vlétl, z úvodního tlaku však neprofitoval. To až ze zaváhání stopera Chlebouna, kterého využil útočník Škoda. Odpor domácích však Pražané zlomili až čtvrt hodiny před koncem dvěma slepenými góly Zmrhala a Baráka.

„Soupeř byl na začátku nervózní, měl z nás asi respekt. Jenže jsme to nedokázali náležitě potrestat, řešili jsme situace zbrkle, hazardovali jsme s výsledkem. Nakonec jsme se ale dva góly přidali a zaslouženě zvítězili," podotkl Šilhavý, který během reprezentační pauzy postrádal osm hráčů. O to víc si vítězství v Hradci cení.

„Po reprezentační přestávce jsem za takový výsledek rád. Někteří kluci se k mužstvu připojili až den před zápasem. Nebyla to příprava, jakou bych si představoval, ovšem skóre tři nula mluví za vše," pronesl kouč, který cítí, že si tým díky úspěšné sérii věří víc a víc.

„Hráči vnímají, že se jim daří. Ale k suverenitě pořád něco chybí. Mám za to, aniž bych chtěl vypadat, že jsem nahoře, že zkušenější a drzejší mužstvo by v Hradci dalo víc branek," podotkl Šilhavý.

Kouč zvažoval, že nasadí Mešanoviče

Mužstvo pod ním jde evidentně výkonnostně nahoru. Progres zaznamenává v útočné i defenzívní fázi. Ostatně, v lize už neinkasovalo 362 minut. V čem se zlepšilo nejvíc? „Od každého kousek. Že jsme nedostali dlouho gól, je díky dobré organizaci hry. Není to jen otázka obránců, dozadu pracují dobře všichni. A brankář Pavlenka oplývá jistotou," liboval si Šilhavý, který potřetí za sebou poslal do hry stejnou základní sestavu.

„Pravidlo, že vítězná sestava se nemění, pokaždé neplatí. Přestože my to tak nyní máme. Stojí za tím i zraněními. Švento, Souček a Ščuk se musejí postupně dostat do formy," pověděl slávistický trenér.

Prý zvažoval, že mezi vyvolené zařadí útočníka Mešanoviče, který z pozice náhradníka čtyřikrát změnil vývoj zápasu ve prospěch sešívaných. S rolí žolíka samozřejmě spokojený není. „Určitě jsem o něm uvažoval. V přípravě se Žižkovem si ale poranil sval, začal ztrénovat až ve čtvrtek," prozradil Šilhavý.

Jeho svěřenci díky vítězné šňůře stoupají tabulkou, pokud zvládnou středeční odložený duel v Brně, bude pro ně ještě líp. Zvítězí popáté v řadě?

Reklama

Související témata: